C onsilierii de la Petroșani au votat, marți, un proiect de hotărâre prin care alocă bani pentru continuarea lucărilor la biserica ce se ridică în Colonia Petroșaniului. Suma necesară pentru perioada următoare este de 30.000 de lei.

Pe ruinele fostei băi comunale, ridicată în cartierul din care s-a născut municipiul Petroșani de azi, se construiește acum o biserică ortodoxă. Era necesară, așa s-a stabilit la momenrtul construcției, iar acum, cei care o clădesc au cerut sprijin financiar la primărie. Așa că aleșii locali au considerat că este necesară alocarea banilor.
În nota de fundamentare prezentată aleșilor locali se arată că „împuternicitul Parohiei Ortodoxe Română,,Sfântul Efrem cel Nou şi Sfântul loan Rusul” din Municipiul Petroşani, dl. Untaru Marin, solicită acordarea unui sprijin financiar pentru continuarea lucrărilor de construcție la Biserica Sfântul Efrem cel Nou şi Sfântul loan Rusul” din Municipiul Petroşani-Colonie, respectiv continuarea lucrărilor de construcție de la cota +9,10 la cota +13,60”.
Legea spune că „de la bugetele locale se pot aloca fonduri pentru completarea fondurilor proprii necesare pentru întreţinerea şi funcţionarea unităţilor de cult fără venituri sau cu venituri reduse, pentru construirea ori repararea lăcaşurilor de cult şi pentru conservarea şi întreţinerea bunurilor aparţinând
cultelor”, a;a c[ ale;ii au aprobat alocarea din bugetul local a sumei de 30.000 lei, ca sprijin financiar pentru continuarea lucrărilor de construcție la Biserica Sfântul Efrem cel Nou şi Sfântul loan Rusul.
Diana Mitrache