Trei absolventi din Hateg si unul din Vulcan au fost scosi din examen, dupã o tentativã de fraudã la examenul de Bacalaureat, care s-a încheiat joi, cu proba la alegere.
Nu mai putin de 2.521 de candidati au dat joi ultima probã, cea la alegere în judetul Hunedoara, din totalul celor 2.753 care s-au înscris. Au fost si absenti si eliminati din sãlile de examen.
Trei dintre cei care au încercat sã fraudeze examenul si au fost prinsi când copiau, sunt de la Colegiul Tehnic I.C Brãtianu din Hateg, iar cel de al patrulea de la Mihai Viteazul din Vulcan. Rezultatele vor fi afisate miercuri, 4 iulie, urmînd ca apoi sã fie depuse documentele pentru cei care vor sã conteste notele. Notele vor fi postate nu doar online, pe edu.ro, ci si la vizierul fiecãrui liceu care a participat la examen. Elevii care nu pot accesa pe Internet notele, le vor afla astfel de la unitatea de învãtãmânt unde au sustinut probele. Cererile de contestatie  trebuie depuse pe 4 iulie, între orele 12.00 – 16.00. Solutionarea contestatiilor va avea loc în perioada 5-8 iulie, de cãtre comisiile speciale. Rezultatele finale vor anuntate apoi pe 9 iulie.
Diana Mitrache