Secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Visan, dã asigurãri cã pânã în data de 20 ianuarie, avaria de la Mintia va fi remediatã. Acesta s-a aflat la termocentralã si asteaptã un raport atât de la Complexul Energetic Hunedoara, cât si de la executantul lucrãrii.
“În ceea ce priveste Mintia, executantul si Complexul vor prezenta un raport de analizã.  Eu am fost ca sã asez lucrurile pentru finalizarea si punerea în exploatare a grupului în data de 20, adicã în aceastã sãptãmânã”,  a declarat Doru Visan, secretar de stat în Ministerul Energiei.
Potrivit oficialului de la Minister, nu neapãrat pe partea financiarã a fost afectat CEH, ci pe partea socialã.
Nefunctionarea blocului a afectat abonatii sistemului centralizat de termoficare din Deva. “Problema majorã o reprezenta faptul cã acest bloc este singurul care stie sã dea energie termicã mai multã cu un singur corp de cazan, din cauza  deficitului de cãrbune este foarte util pentru noi, pentru asigurarea energiei termice pentru orasul Deva. E un bloc bun, mai performant, nu e un bloc vechi”,  a mai spus sursa citatã.
Grupul trei de la Mintia a fost avariat încã din luna decembrie. De atunci se lucreazã la repunerea acestuia în functiune.
Monika BACIU