D rumarii au început să lucreze la parapeții de susținere a stâncilor ce mărginesc Defileul Jiului. Sunt lucrări programate, așa că traficul va fi afectat și el. Șoferilor li se recomandă să circule cu prudență, mai ales că vremea favorizează acum căderile de bolovani.

Pe DN 66, în Defileul Jiului, în perioada 15 – 31 martie, în funcție de condițiile meteo, în intervalul orar 8.00 – 17.00, de luni până vineri, se vor efectua lucrări de siguranță rutieră. Drumarii spun că procedeul se numește în termeni tehnici rănguire și că se dislocă toți bolovanii și stâncile care ar putea crea probleme celor ce trec cu mașinile pe Defileul Jiului, pe artera rutieră. „Până la sfârșitul lunii mai, pe defileu, pe sectorul administrat de către DRDP Craiova, vorbim până la limita de județ Gorj cu Hunedoara, Polatiște, vor avea loc lucrări pe versanți, pentru siguranța circulației, lucrări de rănguire,
specifice. Sunt lucrări de siguranță rutieră executați de alpiniști utilitari, ancorați, care merg pe versant și dislocă toate pietrele cu risc de a cădea pe carosabil”, a declarat Cristian Tudor, reprezentant al DRDP Craiova.
Potrivit DRDP Craiova, circulația rutieră se va desfășura dirijat de piloți de trafic, cu opriri totale ale traficului pe o perioadă de 10 minute, când este necesar. „Se folosește un încărcător frontal de dimensiuni mai mici, pentru a avea viteză mai mare de lucru. Se eliberează partea carosabilă și se dă din nou drumul la circulație, până ce alpiniștii se mută pe alt sector și tot așa. Acestea sunt consiționate, însă, de condițiile meteo, pentru că pe ploaie,s au după ploaie, câteva zile, când versantul e ud, nu se poate lucra fiind risc de accidentare al alpioniștilor”, mai spune reprezentantul DRDP.
Tronsonul de drum pe care se efectuează
lucrări este cuprins între localitatea Bumbești-Jiu
și limita cu județul Hunedoara. Acestea vor dura, cel mai probabil până spre finalul lunii mai, dar va fi pus în siguranță fiecare loc ce prezintă pericol. Asta, pentru că un om și-a
pierdut viața pe acest drum, după ce un bolovan a căzut de pe versant, prin parbrizul mașinii.
Diana Mitrache