B ărbatul putea organiza un adevărat spectacol pirotehnic cu artificiile cumpărate de pe internet. Specialiștii au stabilit că își cumpărase o baterie cu 536 de focuri de artificii, materiale pirotehnice care au fost confiscate și depuse la o societate autorizată din localitatea Beriu.

Bărbatul din Petroșani a fost denunțat polițiștilor Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Hunedoara.
”La data de 23.12.2021, lucrători de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție IPJ Hunedoara – Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu au obtinut informatii despre faptul că numitul a comandat articole pirotehnice din categoriile F 3. Prin ordonanța din data de 24.12.2021 s-a dispus începerea urmăririi penale in rem privind săvârșirea infracțiunii privind regimul materiilor explozive”, se arată în anchetă. Suspectul a scăpat de dosarul penal după ce procurorii au renunțat la acuzații, mai ales că a colaborat și și-a recunoscut fapta. Totuși, procurorii din Petroșani au cerut instanței confiscarea specială a materialelor interzise. Judecătorul de cameră preliminară a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani și a dispus confiscarea specială a materialelor pirotehnice interzise persoanelor fizice.