Z eci de voluntari de la Apele Române din Valea Jiului revin să curețe pâraiele de deșeuri. O fac periodic, dar acum, vor veni în sprijinul voluntarilor care vor curăța România, la finele acestei săptămâni.

„Având în vedere că în data de 16 septembrie 2023 se organizează pe teritoriul României „Ziua de Curățenie Națională”. Sistemul Hidrotehnic Independent Petroşani, din cadrul Administrației Bazinale de Apă Jiu – Craiova, în baza parteneriatului, încheiat între Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi Asociația „Let’s Do It, România”, va participa la această acțiune cu un număr de 30 voluntari, din rândul angajaţilor săi”.
Este anunțul făcut de cei din Valea Jiului, pe care îi vom întâlni pe mai multe cursuri de ape.
Sistemul Hidrotehnic Independent Petroşani va asigura materiale şi utilaje necesare ecologizării (saci, mănuşi, două autoutilitare, etc).
Ţinând cont de faptul că în perioada de vară, în zona Câmpu lui Neag au existat mai multe puncte de campare, acțiunea de ecologizare şi igienizare va viza atât malurile Lacului de Acumulare Valea de Pești, cât şi râul Jiul de Vest, în zona prizei Buta și
principalii afluenți ai Jiului de Vest din Câmpului Neag. Totodată în zona de est a Văii Jiului se vor desfăşura acțiuni de igie­nizare și salubrizare ale cursului de apă Maleia.
Au fost alese aceste zone deoarece au un rol foarte important în alimentarea acumularii Valea de Peşti, acumulare care asigură alimentarea cu apa a sistemului microregional: Uricani, Lupeni, Vulcan, Aninoasa, Petroşani, în propotție de 95%,
Diana Mitrache