Actualitate

Tăietorii de păduri, amendați la Petroșani și Hunedoara

P oliția forestieră a demarat mai multe controale și, la Petroșani, ori la Râu de Mori, au amendat câțiva agenți economici. În plus, lemnele le-au fost confiscate. Oamenii legii au depistat mai multe nereguli.

Cu 5.000 de lei a fost amendat un operator de la Petroșani, care, așa cum spun polițiștii, avea nereguli contstate în stocul declarat și cel existent. Verificările au avut loc timp de două zile, în perioada 12- 13 septembrie 2023, iar polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, cu sprijinul reprezentanților Gărzii Forestiere Timișoara, spun că au verificat modul de gestionare, depozitare, prelucrare, exploatare, transport și comercializare a materialului lemnos.
La Petroșani, oamenii legii au dispus confiscarea unui volum de 8,011 mc material lemnos (cherestea rășinoase și fag) în valoare estimativă de peste 5.880 de lei.
Polițiștii au verificat și în trafic legalitatea unui transport de material lemnos, depistat pe raza municipiului Hunedoara.
Au găsit pe DJ 697, în zona Hășdat, un ansamblul auto condus de un bărbat de 49 de ani, din comuna Râu de Mori, care transporta lemn rotund din specia rășinoase, în baza unui aviz de însoțire emis pentru 13,616 mc de material lemnos. După măsurătorile efectuate, a fost calculat un volum total de 27,55 mc de lemn rotund din specia rășinoase (pentru care, după aplicarea toleranțelor legale la măsurare, a rămas un volum total de 26,724 mc).
Operatorul economic s-a ales astfel cu dosar penal pentru că transporta materiale lemnoase în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documente specifice de transport. Nu mai puțin de 13,11 mc lemn rotund din specia rășinoasea fost indisponibilizat, iar mașina operatorului a fost indisponibilizată.
Diana Mitrache