woman holding glass at water tap and filling water.

Atenție! Se ia apa în două localități ale Văii Jiului. Operatorul de apă, SC Apa Serv Valea Jiului spune că are în plan mai multe lucrări și asta impune o restricție amplă, joi, în Vulcan și Lupeni.

Alimentarea cu apă a populației din Vestul Văii Jiului va fi restricționată doar pe anumite străzi, însă, cei de la Apa Serv spun că e posibil să nu dureze chiar până la miezul nopții, în condițiile în care lucrarea nu va întâmpina dificultăți.
„Joi, între 8,00 dimineața și 12,00 noaptea, va fi o restricție pe Lupeni
și la Vulcan, dar doar pe anumite străzi, pentru că avem o cuplare pe magistrală. Legăm încărcările de pe noul proiect de aducțiune, care alimentează rezervoarele de 2 x 2000 și 2 x 1500 de Lupeni, lucru care afectează la Lupeni, străzile Tusu, Pârâul Roșia, Bisericii, Zănoaga și 9 Mai. Și, al Vulcan, Colonia de Jos, strada Nicolae Bălcescu, Ion Creangă, Jiului, Brazilor, Baleia, Muntelui, Mestecenilor și Căprioarei”, declară Florin Ciucur, șef Departamentul Exploatare al Apa Serv Valea Jiului.
Lucrarea pune în funcțiune o rețea nouă, care a fost înlocuită și toate branșamentele sunt acum făcute pe noua aducțiune.
„Această lucrare este absolut necesară pentru a pune în funcție noul sistem, de alimentare care desfășoară pe orașul Lupeni, prin contractul de lucrări nr 8”, mai spune Florin Ciucur, șef Departamentul Exploatare al Apa Serv Valea Jiului.
Potrivit celor de la Apa Serv, pentru că lucrările sunt programate din timp, rezervoarele de înmagazinare sunt pline, așa încât să poată fi limitată la maxim restricția de apă în locuințele aflate pe străzile din Vulcan și din Lupeni.

Diana Mitrache