Contractul pentru lucrrăile blocului în care ar trebui mutați oamenii din cartierul Vulculești de la Aninoasa a fost reziliat în această săptămână. Primarul spune că s-a rugat luni de zile de constructor să lucreze și asta nu s-a întâmplat. Deși, avea banii în cont de luni bune.

Inițial, blocul trebuia să fie gata în 13 iunie 2023. Lucrarea este, însă, și acum la roșu, iar
60 de oameni ar fi trebuit să intre în casă nouă din vară.
Dar,de luni de zile, nimeni
nu a mai lucrat nimic. Așa că
primarul din Aninoasa spune că a reziliat contractul.
„I-am reziliat contractul la constructor. Ce să fac? Nu lucrează. Păi eu nu pot să stau. Scoatem la licitație. Banii îi avem din primăvară. Avem suma întreagă. Că până acum se dădeau 5 miliarde, 10 miliarde (n.r. lei vechi), acum avem toți banii”, spune Nicolae Dunca, primarul orașului Aninoasa.
În acest bloc urmau să fie mutați oamenii care stau la case și care au apărut pe toate posturile naționale și internaționale, din cauza caselor dărăpănate aflate la marginea drumului național. Sau, uneori, au apărut ca protagoniștii care furau cărbuni din trenurile ce duceau huila la Termocentrala Paroșeni.
Construcția blocului arată la fel de luni bune, deși primarul susținea că prin HG a primit toți banii pentru cât mai e de executat. Adică 5 milioane de lei, prin luna mai.
Diana Mitrache