Aninoasa: Casele renovate cu bani de la Guvern sau prin PNRR

S unt două alternative pentru ca locuințele degradate de la Aninoasa să fie reparate. Fie cu banii de la Guvern, fie cu bani prin PNRR. Așa că autoritățile locale și cele județene au în plan ambele variante.
Prefectul județului Hunedoara a precizat că pot fi reabilitate cldările din orașul Aninoasa și cu bani din programul național. Varianta este și ea luată în calcul, așa cum și varianta hotărârii de Guvern a fost una deja trimisă la București. Asta, pentru că deja aproximativ 47 de familii vor trăi în containere în aceste zile. „Toate cele 25 de conatinere pe care le-am adus în ultima săptămână, sunt montate, cu grupuri sanitare și vor fi legate la curent și apă și mutăm oamenii care nu s-au mutat”, a spus Călin Petru Marian, prefectul județului Hunedoara.
Așa că oamenii așteaptă să le fie renovate casele. Și pentru asta mai există o variantă de finanțare, în afara Hotărârii de Guvern. „Mai există și alternativa ca, primăria să poată să depună pe PNRR un proiect pentru locuințele cu risc seismic. Chiar acum am primit informația că sunt alocați aproximativ 80 de milioane de euro la nivel de țară. Am discutat și cu domnul primar ca, în paralel, să putem să reușim”, a mai spus prefectul județului Hunedoara.
Zeci de oameni au fost evacuați din casele lor, vechi de peste un secol, iar acum locuiesc în conatinere, la Aninoasa.
Diana Mitrache