Problemele din sectorul construcțiilor în atenția CJ Hunedoara

T imișoara a fost gazda Conferințelor Regionale „România Construiește. În cadrul acestor conferințe au fost discutate mai multe aspecte legate de problemele cu care se confruntă sectorul construcțiilor din România.

Din partea Consiliului Județean Hunedoara, a luat parte la Conferințele Regionale „România Construiește” vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Alin Țambă, Una dintre problemele pe care acesta le-a ridicat a fost legată de sectorul construcțiilor din perspectiva instituției pe care o reprezintă.
Mai mult decât atât a adus în discuție problema lipsei forței de muncă specializate din domeniul construcțiilor, slaba tehnologizare a sectorului construcțiilor din România, creșterile de preț constante la materialele de construcție, cerințele de mediu care trebuie respectate și numărul de firme relativ scăzut, capabile să implementeze proiecte publice de milioane de euro. În ciuda acestor neajunsuri, este foarte important ca instituțiile administrației publice locale, antreprenorii din construcții și profesioniștii din domeniu să înțeleagă uriașele oportunități de finanțare nerambursabile din sectorul public și provocările următorilor patru ani, pentru dezvoltarea comunităților locale.
Monika BACIU