A intrat sub influența drogurilor într-un bar din centrul municipiului Petroșani și a atacat-o cu un cuțit pe femeia aflată în spatele tejghelei. A fost arestat, iar procurorii l-au trimis, în judecată, fiind acuzat de tentativă de omor. Va face pușcărie, pentru că, în primă instanță, a primit 4 ani. Decizia, însă, poate fi contestată.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au decis trimiterea în judecată a tânărului pentru tentativă de omor, el fiind arestat încă de când a pătruns în barul aflat pe bulevardul pietonal al municipiului Petroșani.

Oamenii legii spun că cercetările i-au dus la concluzia că, „în dimineața zilei de 3 aprilie 2023, în jurul orei 10 și 6 minute, a pătruns în interiroul unui local de alimentație publică din municipiul Petroșani, unde a atacat-o subit și a lovit-o în mod repetat cu un cuțit, pe femeia aflată în spatele barului, creându-i astfel mai multe leziuni traumatice în zona superioară a corpului și a genunchiului drept, prin tăiere/ înțepare, ce necesită, pentru vindecare, 12-14 zile de îngrijiri medicale”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, semnat de procurorul șef al secției judiciare Sanda Ionela Draia, purtător de cuvânt.

Tânărul are 21 de ani și are probleme legate de consumul de substanțe interzise, așa că, odatăcu condamnarea la  4 ani de închisoare, i s-a dispus și măsura de a lua tratament medical, până la însănătoșirea completă sau ameliorarea problemelor pe care le are cu stupefiantele.

De altfel, chiar înainte de comite fapta la Petroșani, fusese externat dintr-un spital în care a ajuns din acest motiv. A cerut și ajutorul medicilor de la secția de primiri urgențe de la Petroșani, dar a sunat și la 112 în dimineața în care a comis fapta.

Decizia magistraților poate fi atacată cu apel.

Diana Mitrache