Colaborarea strânsă dintre Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) și Inspectoratul de Poliție a dat roade în lupta împotriva răspândirii Pestei Porcine Africane (PPA) și a Gripei Aviare în județul Hunedoara. Prin verificarea legalității transporturilor de animale și a produselor alimentare, autoritățile au reușit să identifice și să sancționeze numeroase nereguli.
În cadrul acestor acțiuni de control riguros, au fost aplicate nu mai puțin de 32 de sancțiuni contravenționale, totalizând o sumă considerabilă de 203,300 lei. Printre problemele depistate s-au numărat igiena necorespunzătoare și condițiile inadecvate de depozitare a produselor alimentare, aspecte ce pot reprezenta un real pericol pentru sănătatea publică și pentru buna funcționare a lanțului alimentar.
Aceste măsuri stricte reprezintă un pas semnificativ în protejarea populației și a sectorului agricol împotriva unor boli devastatoare precum PPA și Gripa Aviară. Prin aplicarea unor sancțiuni clare și eficiente, autoritățile demonstrează determinarea lor de a asigura respectarea normelor și de a menține un mediu sigur și sănătos pentru toți cetățenii.