Drumul forestier ce duce spre captarea de apă din Polatiște este rupt de viituri. De două luni de zile, angajații de la Apa Serv spun că ajung cu dificultate acolo, iar apropierea iernii ar putea strica și mai mult lucrurile.

Drumul pornește din Defileul Jiului spre munte și este unul forestier, dar viiturile de acum două luni au rupt terasamentul. Așa că acum, angajații de la Apa Serv, care sunt nevoiți să urce zilnic în munte, la stație de tratare, spun că le este din ce în ce mai greu. Iar faptul că va ninge la munte este un impediment și mai mare. „De acum două luni, drumul a fost impracticabil. În ultima lună am ajuns, dar foarte greu, pentru că această captare din Polatiște este importantă pentru alimentarea cu apă a părții de sud a orașului Petroșani. În continuare, pe o porțiune destul de mare, drumul este inaccesibil. Și, dacă în primele zile după ploile torențiale, am mers doar pe jos, acum foarte greu ajungem și cu mașinile, din nou. Trebuie curățată priza din captare și decolmatată întreaga captare ca să putem avea apă, pentru stația Zănoaga”, a spus Cristian Ionică, managerul SC Apa Serv Valea Jiului.
Dacă drumul nu va fi reabilitat și consolidat, angajații de la Apa Serv nu vor mai putea ajunge acolo, după căderea zăpezilor.
„Este un drum forestier. În reabilitarea lui, cu siguranță, s-a implicat și Ocolul Silvic și Apele Române. Noi suntem cei care suferim primii că foarte greu reușim să întreținem captarea de la Polatiște și de aici rezultă riscul ca orice întârziere a noastră în captare, acum că vine iarna, să provoace disfuncționalități în funcționarea stației de la Zănoaga. Așa că sacum intervenim zilnic, dar când va veni înghețul, vom fi nevoiți să mergem și de două ori pe zi, ca să fie funcțională stația”, mai spune Cristian Ionică.
Spre captarea de apă se ajunge prin Defileul Jiului, pe un drum forestier, iar acum, toamna, lucrătorii de la Apa Serv merg mereu să curețe locul de frunze. Când va ninge, acolo va îngheța priza de apă, așa că angajații vor urca și mai des, dacă drumul va fi refăcut.

Diana Mitrache