Depunerea candidaturilor pentru alegerile parlamentare s-a încheiat. 5 formatiuni politice si-au desemnat candidatii care vor intra, începând de vineri, în campania electoralã.

La Prefectura judetului Hunedoara s-au depus miercuri ultimele candidaturi pentru alegerile parlamentare care vor avea loc în data de 9 decembrie. În urmãtoarea perioadã se va trece si la tipãrirea buletinelor de vot.

«Pânã astãzi (n.r. miercuri) s-au depus toate candidaturile care au rãmas definitive chiar dacã au fost douã contestatii. În aceastã perioadã urmeazã sã închei contractul pentru tipãrirea buletinelor de vot, iar în perioada urmãtoare urmeazã ca Biroul Electoral Judetean sã se completeze si cu reprezentantii partidelor, urmând ca sã verifice candidatii care se înscriu pe buletinele de vot ca sã putem da drumul la tipãrire. De maine de la ora 24 începe campania electoralã”, a declarat Sorin Vasilescu, prefectul judetului Hunedoara.

Tot astãzi, reprezentantii Ministerului Administratiei si Internelor au trimis o înstiintare cãtre prefecturile din tarã prin care se reglementeazã oferirea de «cadouri electorale»

“Am avut azi o video conferintã cu Ministrul Administratiei si Internelor în care ni s-a precizat ce pot oferii candidatii în campania electoralã si anume acele obiecte promotionale si ceea ce nu pot, bãuturi, alimente, tigãri. Avem un plan împreunã cu MAI pentru a putea asigura paza si ordinea publicã astfel încât alegerile sã se desfãsoare în bune conditii iar Prefectura s-a aprovizionat cu tot ce este necesar pentru a se desfãsura în conditii normale.

Pe baza identificãrii acele persoane vor fi deferite organelor competente pentru verificãri, sã vadã în ce mãsurã s-a încãlcat legea. Dacã e vorba de infractiune se va întocmi dosar penal care va fi trimis cãtre parchet pentru cercetãri”, a mai precizat sursa citatã.

Începând de vineri, candidatii pentru Camera Deputatilor si Senatul României vor intra, oficial, în campanie electoralã. Aceasta se va încheia în dimineata zilei de 8 decembrie. Hunedorenii îsi vor putea exercita dreptul de alegãtor în peste 500 de sectii de votare.

Raul IRINOVICI