U n bărbat de 39 de ani, din municipiul Vulcan, autor al unui accident de circulație soldat cu pagube materiale, a avut o explicație hilară pentru motivul pentru care a urcat băut la volan.

Le-a spus magistraților că a
colindat cât e noaptea de lungă, iar la fiecare prieten colindat a trebuit să se cinstească cu câte un pahar, că așa cere datina. Individul a fost trimis în judecată la Judecătoria Petroșani pentru conducere sub influența alcoolului.
”Inculpatul a condus
autoturismul pe drumurile publice din municipiul Vulcan, având în sânge o alcoolemie peste limita legală. În noaptea de 31.12.2020/01.01.2021, inculpatul, urmând tradiția plugușorului, s-a deplasat cu autoturismul la locuințele mai multor familii și a consumat băuturi alcoolice. În jurul orei 00:30, în timp ce se deplasa, la volanul aceluiași autoturism,
a pierdut controlul direcției
autovehiculului, care a acroșat rampa unui garaj. (…) Inculpatul prezenta o alcoolemie de 2,26 g‰ alcool pur în sânge”, se arată în dosar. Judecătoria l-a condamnat pe vulcănean la 9 luni închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, dar și muncă în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile. Judecătorul de caz a dispus și o sancțiune, poate cea mai aspră, respectiv comunicarea sentinței și Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara – Serviciul Poliției Rutiere în vederea anulării permisului de conducere.