Celebrul sportiv, câstigãtorul ”Arctic Ultra 6633”, aleargã alãturi de parapantistul hunedorean la cea mai durã competitie de alergare montanã si parapantã din lume, Red Bull X Alps. Tibi Useriu l-a însotit pe Toma în lupta sa de a bifa punctul 5 de control al competitiei.
Initiatorul proiectului Via Transilvanica, Tibi Useriu, se aflã în Alpii autrieci pentru a-l sustine pe Toma Coconea, unul din ambasadorii Traseului turistic Via Transilvanica, traseu inspirat din potecile de pelerinaj din Spania si cele de andurantã din Statele Unite sau India. De altfel, ambasadorul Toma Coconea concureazã la Red Bull X Alps cu o parapantã pe care are trecut logoul Via Transilvanica, lucru care face o promovare de exceptie a proiectului turistic unic din tara noastrã. ”Anul acesta la Red Bull X-Alps, parapanta lui Toma Coconea va purta la propriu Via Transilvanica prin vãzduh si îl va însoti pe Tomitã în aceastã nouã provocare de andurantã. Toma a decis sã zboare cu o parapantã care are logo-ul VT inscriptionat pe ea si dedicã aceasta a 9-a participare a sa, realizãrii drumului nostru care ne uneste”, scriu cei de la Tãsuleasa Social, organizatia care patroneazã Via Transilvanica.
Pe de altã parte, în a 5-a zi de Red Bull X Alps, Toma Coconea este mai determinat ca oricând sã recupereze decalajul dintre el si primele pozitii. ”Suntem deja în a 5-a zi de Red Bull X-Alps, pe la Ischgl, Austria, iar eu si sunt mai hotãrât ca sã fac o figurã frumoasã editia aceasta. Ce ziceti? Rãmâneti alãturi de mine pânã la final? Haideti la Monaco”, a anuntat Toma. ”Jocurile” încã n-au fost fãcute, chiar dacã sportivul hunedorean încã era la jumãtatea clasamentului. Coconea are rezerve pentru a recupera terenul pierdut, lucru pe care l-a demonstrat la editiile precedente.
Maximilian Gânju