Tulipanul a uitat ritmul înfloririi

Originar din America de Nord, Tulipanul, sau copacul cu lalele de pe DN 66A,  de care se  presupune cã a scris însusi Jules Verne, a uitat care este ritmul înfloririi sale si, de  câtiva ani buni, nu a mai tinut socoteala, înflorind în fiecare an.
Este o minune pe care toti o percep ca atare si zeci de oameni se opresc sã îl fotografieze. Chiar si cei ce locuiesc la blocurile din apropierea zonei în care acest copac este plantat, vin aici sã se odihneascã si toatã lumea a remarcat cã pomul si-a schimbat oarecum ritmul obisnuit. „Aproape  în fiecare an a înflorit. Chiar si anul trecut a înflorit si acum 2 ani. Pânã acum din 4 în 4 ani. Nu stiu ce s-a întâmplat, poate atmosfera îi prieste, dar, în ultimul timp asa a înflorit: anual”, spune o femeie din Iscroni.
Si nu este orã în care oamenii sã nu îi remarce florile galben – portocalii si sã opreascã putin pentru a imortaliza momentul. „De  când stãm aici, de un sfert de orã, pe putin 10 masini au oprit si au venit sã filmeze sau sã facã poze. Este deosebit si rar si foarte frumos”, mai spun cei care se opresc sã îl admire.
Tulipanul acesta are 139 de ani si, parcã pentru a celebra aceastã vârstã, pentru cã în ultimii ani a fost îngrijit de Asociatia Pro Aninoasa, copacul a înflorit spectaculos. Zona  a fost ecologizatã, îngrijitã si pomului i s-a redat lumina de care are nevoie. Cândva, orasul Aninoasa, pe teritoriul cãruia se aflã copacul, îi dedica si o nedeie, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. Pomul cu lalele galbene, însã, ne rãsplãteste si ne oferã minunatele sale flori si în acest început de varã.
Diana Mitrache

Un comentariu la „Tulipanul a uitat ritmul înfloririi

  • 21 iunie 2019 la 08:26
    Permalink

    bietul tulipan a luat o razna nu e de mirare cu atatea gaze de esapament ,,respirate,, de copac sau o fi multumirea adusa cons pascu pentru ingrijire

Comentariile sunt închise.