Toma continuã cursa infernalã din Alpi

Toma Coconea continuã cursa infernalã de peste 1000 de kilometri cãtre pontonul din Monaco. O clasare în ”Top 10” este la îndemâna sportivului hunedorean, care se identificã cu competitia extremã.
”A 10-a zi de Red Bull X-Alps ne aduce si mai aproape de Monaco! Astãzi am atins punctul de control 10 de la St. Hilaire, Franta si cu motoarele turate la maxim pornesc cãtre Monte Viso (3784 metri), Italia, cel de al 11-lea punct. Sã-i dãm bãtaie!”, le spunea Coconea, ieri, fanilor care-l urmãresc pas cu pas.  Vremea capricioasã care s-a abãtut asupra întregii Europe a fãcut si mai grea întrecerea din Alpi. Astfel, Toma a fost  nevoit sã zboare într-o zi cu temperaturi aproape de înghet, cu ninsoare, ca a doua zi sã înfrunte, tot în zbor, temperaturi  caniculare.
”În ziua 7 de concurs, cea în care Tomi a urcat pe Vârful Titlis (3045 metri) si a atins si punctul Eiger (3970 metri), în zbor, a fost cu zãpadã, ninsoare si frig. Toma nu doar rezistã la efortul fizic si odihnã  putinã, ci se si adapteazã constant, cu determinare, la temperaturi total opuse si conditii grele”, au arãtat  suporterii parapantistului din Petrosani.
Maximilian Gânju