In timp ce Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului implementeaza in Parang un proiect de dezvoltare a domeniului schiabil, unii cabanieri prefera si acum sa faca turism la negru.  Nu ii intereseaza ce se intampla in jurul lor si continua sa practice turismul la negru.  Sunt inca destui cabanieri in statiunea Parang care nu si-au declarat activitatile de cazare.

Municipalitatea din Petrosani cunoaste aceste aspecte si spune ca va incerca sa-i sprijine pe proprietarii de cabane si pensiuni care doresc sa se clasifice conform normelor legale. „Nu sunt suficiente locurile clasificate si vom incerca sa-i sprijinim pe cei care au pensiuni sau facilitati de cazare in Parang astfel incat ei sa se inregis treze si sa se clasifice din punct de vedere al margaretelor sau stelelor care se dau pensiunilor sau hotelurilor”, a  declarat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

Acesta a explicat ca, daca se clasifica, cabanierii pot sa intre intr-un circuit de informare al ministerului si al primariei. „Avantajul pentru ei este mult mai mare decat daca raman asa intr-o forma care nu e ceea ce trebuie. Pot accesa fonduri europene si intra in programele de dezvoltare”, a mai declarat primarul Petrosaniului. In Statiunea Parang se deruleaza un proiect investitional in valoare totala de peste 68 de milioane de euro.  Potrivit proiectului finantat de MDRT, domeniul schiabil din  Parang se va intinde pe o suprafata de  150 hectare si va avea 17 partii. Pentru acces, intre Petrosani si statiunea montana Parang  va fi amenajata  o telegondola.

Carmen Cosman