Cateva mii de turisti sunt asteptati in acest sfarsit de saptamana in statiunile montane din Valea Jiului, Straja si Parang.

Distractia se anunta sa fie una maxima, cu zapada din belsug si partii excelente.

Turistii care vor alege statiunea Straja, perla Vaii Jiului, se vor putea bucura de cea mai mare partie ca si lungime de la noi din tara. Este vorba de aproape 6 kilometri de partie, care pleaca din varful Mutu si se termina la baza telescaunului. In plus aici zapada ajunge la 2 metri.  Emil Parau, unul dintre oamenii de afaceri care au investit in amenajarea partiilor din statiune spune ca toate cele sapte partii sunt batatorite si se schiaza excelent, iar instalatiile vor functiona pana noaptea tarziu. “ Zapada este de 2 metri dupa ce a nins in ultimele zile. Partiile sunt batatorite, iar cei care vor urca la munte vor avea parte de o vreme excelenta si se vor bucura din plin de zapada. Instalatiile de transport vor functiona atata timp cat pe partie vor fi turisti care vor dori sa schieze”, declara Emil Parau.

In Straja telescaunul costa 11 lei dus-intors, sau 6 lei o calatorie, un drum cu teleschiul costa intre 2 lei si 3 lei, in timp ce o noapte de cazare costa de la cateva zeci de lei si pana la 100 de lei cu tot cu masa. Statiunea dispune de masini de batatorit zapada si puncte de inchiriat echipament. Inchiriatul unui echipament complet de schi costa 30 de lei pe zi, iar unul de snow-board 35 de lei pe zi.

Cei care vor alege sa urce in statiunea Parang la sfarsitul acestei saptamani se vor bucura de una dintre cele mai frumoase partii, a carei lungime este de 3,3 kilometri si care a fost amejanata cu sprijinul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului in cadrul proiectului de dezvoltare a domeniului schiabil. ?i aici proprietarii de instalatii de transport pe cablu au anuntat ca vor functiona non stop si ca partiile sunt batatorite si numai bune de dat cu schiul ori cu placa. In ambele statiuni inca mai sunt locuri de cazare, dar proprietarii de pensiuni se asteapta ca toate camerele sa fie ocupate in week-end de asa numitii turisti de week-end.

Marius Mitrache