Primarul municipiului Lupeni Cristian Resmeritã a reusit, dupã aproape patru ani, sã deblocheze investitiile pentru Statiunea turisticã Straja.

Desi turismul reprezintã pânã în prezent singura alternativã viabilã la restrângerea actvitãtii miniere, finantarea proiectelor menite sã dezvolte domeniile schiabile din Valea Jiului au fost stopate începând cu anul 2013.

Recentele decizii ale guvernului cu privire la activitatea de minerit, care afecteazã grav dezvoltarea economicã a zonei, l-au determinat pe primarul Cristian Resmeritã sã solicite alocarea de noi resurse financiare pentru finalizarea investitiilor din Statiunea Straja. Primãria Lupeni a primit în cursul zilei de marti aprobarea de la Autoritatea Nationalã pentru Turism, Directia Infrastructurã Turisticã, pentru alocarea sumei de 3.700.000 lei, sumã care va fi utilizatã pentru construirea unui garaj /atelier de reparatii pentru ratrakuri si achizitionarea unui numãr de 10 tunuri de zãpadã.

“În cursul zilei de marti am primit o adresã de la  Autoritatea Nationalã pentru Turism, Directia Infrastructurã Turisticã, prin care am fost informati cã a fost aprobat Ordinul Presedintelui Autoritãtii Nationale pentru Turism nr.407/30.08.2016, prin care ni s-a alocat suma de 3.700.000 lei. Suma va fi utilizatã pentru construirea unui garaj /atelier de reparatii pentru ratrakuri si achizitionarea unui numãr de 10 tunuri de zãpadã, aceste investitii fiind o continuare a proiectului “Schi în România, Statiunea Straja”.

În cursul zilei de marti 6 septembrie 2016, împreunã cu echipa de profesionisti din cadrul primãriei care se va ocupa de implementarea proiectului mã voi prezenta la sediul Autoritãtii Nationale pentru Turism, Directia Infrastructurã Turisticã pentru semnarea contractului de finantare. Acesta este un început, vom solicita în continuare Guvernului României resurse financiare pentru finalizarea investitiilor din Statiunea Straja, pentru a reusi sã dezvoltãm turismul la standarde europene, atât pentru perioada de iarnã cât si pentru cea de varã. Turismul este singura posibilitate de atragerea de resurse financiare din afara Vãii Jiului, sã poatã fi create noi locuri de muncã, pentru a absorbi forta de muncã disponibilizatã din minerit si persoanele în cãutare de loc de muncã, sã putem astfel reduce efectele dezastruoase pe care le aduce restrângerea activitãtii din minerit pentru Valea Jiului”, a declarat Cristian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.