Canalizarea din Straja asteaptã constructor

Proiectul canalizãrii din Straja a fost scos la licitatie. Operatorul de apã si canal si Valea Jiului a scos la licitatie contractul de lucrãri pentru realizarea canalizãrii din statiunea montanã Straja. Timp de 15 zile, constructorii interesati pot depune ofertele, urmând ca apoi sã fie stabilit câstigãtorul.

“Proiectul pentru canalizarea din Straja este deja a patra zi pe SEAP si 15 zile trebuie sã stea pe SEAP. Asteptãm firme cât mai multe sã vinã sã facã aceastã lucrare”, a declarat Costel Avram, directorul general al SC ApaServ Valea Jiului.

Contractul scos la licitatie de ApaServ Valea Jiului are ca obiect realizarea unui „Colector menajer în Statiunea turisticã Straja-Lupeni”.

“Executie „Colector menajer în Statiunea turisticã Straja- Lupeni” OBIECT I: Tronson Statie sosire Telegondola – Statie plecare Telegondola (zona parcare).

Reteaua de canalizare ce va deservi Obiectul I va fi organizatã de tip canal colector amplasat în partea inferioarã a zonei construite si va prelua apa uzatã de la cele douã ramificatii care deservesc zona.Traseul acestui colector va urmãri marginea pârtiei „telescaun” pe partea dreaptã cu privire din amonte înspre aval. Lungimea totalã a retelei de canalizare aferenta Obiectului I va fi de 2.700m si va avea aprox. 15 cãmine de vizitare si rupere de presiune. Se va utiliza conducta de polietilenã de înaltã densitate pentru canalizare Dn 200mm, PN 16atm.

OBIECT II: Tronson Statie plecare Telegondola – Colector, str. Liliacului, Nr.11 Obiectul ÎI are o lungime totalã de 2.130m conducta PVC Dn 250 mm, SN8 si aproximativ 53 cãmine de vizitare. Traseul colectorului care constituie Obiectul 2 pleacã din colectorul existent în strada Liliacului bl.11 – Lupeni, urcã pe strada Calea Brãii iar în intersectia cu strada Tineretului îsi schimbã directia pe aceasta pânã la statia de plecare a Telegondolei. În intersectia strãzii Calea Brãii cu strada Straja se va face o prelungire amonte de cca. 350 m în vederea racordãrii caselor din zonã”,  se aratã în anuntul postat pe SEAP.

Monika BACIU

Advertisements