Alocãri financiare cu iz preferential

Municipalitatea  de la Vulcan a aprobat, sãptãmâna trecutã, bugetul din venituri proprii si subventii a organigramei si a statului de functii   pentru Clubul Sportiv Municipal “Mihai Viteazu” Vulcan. Sumele repartizate sectiilor din cadrul CSM Mihai Viteazu au iscat aprinse discutii în rândul consilierilor.

32.000 lei pentru sah si 9.000 lei pentru baschet

În cadrul nou înfiintatului Club Sportiv Municipal Mihai Viteazu Vulcan îsi desfãsoarã activitatea sase sectii sportive. Fiecãreia i-a fost repartizatã o anumitã sumã, iar consilierii au avut suspiciuni cã acestea ar fi fost alocate preferential.

“Sumele sunt inechitabile. Sunt diferente foarte mari între sah si handbal. La sah avem 32.000 de lei, iar la handbal 13.000 de lei”, a spus unul dintre consilierii locali.

Dorel Schiopu, consilier local, dar si presedintele sectiei de sah din cadrul CSM Mihai Viteazu Vulcan a subliniat cã la aceastã sectie trebuie realizate anumite investitii, precum achizitionarea unor ceasuri.

“Avem participãri la campionatele nationale de sah, iar acestea pot dura chiar si 11 zile. Noi nu am putut organiza un turneu national aici pentru cã nu avem ceasuri. Din banii alocati urmeazã sã cumpãrãm ceasuri, iar aceastã investie se realizeazã o singurã datã. Anul acesta voi propune spre legitimare 30 de copii din cadrul sectiei de sah”, a declarat Dorel Schiopu, consilier local, dar si presedintele sectiei de sah.

Potrivit documentatiei aprobatã de consiliul local, cheltuieli totale la CSM Mihai Viteazu Vulcan sunt în sumã de 230 mii lei. astfel, la sectia de atletism suma alocatã este de 12.000 de lei, sectia baschet 9 mii lei, sectia fotbal 73 mii lei, sectia handbal 13 mii lei, sectia arte martiale 22 mii lei, sectia    sah 32 mii lei si cheltuieli întretinere si functionare club sportiv 55 mii lei. Cheltuielile sectiunii de dezvoltare în suma de 14,00 mii lei.

Monika BACIU