Lupta politica se ascute in mediul online

Neoficial, campania electorala a inceput inca de prin toamna anului trecut, cand, incetisor, au inceput sa se stranga randurile pe scena politica, sa se creeze si recreeze aliante, sa se incheie pe fata sau pe la colturi tot felul de intelegeri.

In ultima vreme, batalia politica s-a ascutit si pe online. Au aparut peste noapte tot felul de bloguri si conturi de Facebook care-i sustin pe unii candidati in defavoarea altora.

Ii spun ”NU” lui Resmerita

Un exemplu ar fi ca in ultimele trei luni, pe langa un blog dedicat neregulilor administratiei lupenene, au mai aparut inca doua, mai incisive si mai hotarate sa-i convinga pe oameni „sa spuna NU lui Cornel Resmerita” la alegerile locale din iunie.

”Blogul nostru isi propune sa scoata in evidenta, prin mijloace civilizate, in special articole din presa, reamintite populatiei Lupeniului si nu numai, lucruri despre actuala ”dictatura” aducatoare de pieire care administreaza orasul. Dar (exista un dar) ca sa ne raportam spuselor dumneavoastra, daca singur sansa, singura varianta ar fi Branduse, il vom sustine din principiu. Ca Lupeniul, cu ajutorul lui Dumnezeu sa scape de ghearele actualului primal si ale camarilei sale. Iar mai apoi, vom vedea. Daca va fi nevoie, v-om critica pe mai departe”, isi prezinta bloggerii din Lupeni motivatia crearii site-ului care-i pune la zid pe Cornel si Cristian Resmerita si pe city-managerul Gabriel Lungu.

Mai mult, unele voci sustin ca in spatele acestor campanii online ar fi unul dintre contracandidatii primarului Cornel Resmerita, Constantin Branduse. Acesta neaga totul, spunand ca el intotdeauna isi asuma lucrurile pe care le spune si nu se ascunde in spatele unor identitati false.

”Eu am un cont de Facebook, imi asum actiunile pentru ce fac si nici de contul meu nu am vreme la cat sunt de ocupat cu afacerile mele. Nu stiu cine sunt cei care au pornit aceasta campanie impotriva lui Resmerita, nu ii cunosc. Eu chiar nu am timp sa stau pe bloguri. si daca imi faceam blog, il faceam pe numele meu, nu pe unul fals”, a declarat Constantin Branduse.

In dragoste, razboi si campanie electorala… totul e permis

Cornel Resmerita spune insa ca nu acorda vreo importanta celor aparute in mediul virtual legat de el.

”Este normal sa se intample asa ceva, pentru ca se apropie campania electorala. Toata lumea face ce vrea, posteaza ce vrea. Dar vom vedea la alegeri, cand Resmerita va avea 70%, iar ei 1 sau 2%, cu postarile lor cu tot. Mai mult, nu putem multumi pe toata lumea. Nici nu vreau sa-i critic eu, ar trebui sa conteze ca sa-i critic. Inca nu au inteles ca nu poti castiga criticandu-i pe ceilalti”, precizeaza primarul municipiului Lupeni.

Deputatul Cristian Resmerita mentioneaza ca importante sunt preferintele electoratului:

”Nici nu ar trebui sa comentam astfel de treburi. Orice actiune a lor e normala, ca vine campania electorala si asa stiu sa faca o campanie, prin atacuri la persoana.

De cele mai multe ori se vorbeste urat despre activitatea cuiva. Este usor sa critici pe celalalt cand nu faci nimic. Dar preferintele electoratului se arata la vot”.

Gabriel Lungu crede ca cei care se ascund in spatele unor mesaje anonime au probleme medicale. ”Cei care se ascund in spatele unor telefoane anonime, emailuri false si alte identitati false sunt frustrati care au grave probleme medicale. Nimeni nu este perfect, nimeni nu face lucrurile foarte bine, iar critica constructiva este binevenita, dar sa acuzi si sa jignesti din spatele unei identitati false este o problema.

Astfel de oameni au probleme psihice. Dar asta este, la noi in Romania o campanie electorala se face prin atacuri la persoana, nu prin solutii constructive de rezolvare a problemelor”, spune city-managerul municipiului Lupeni.

Anamaria NEDELCOFF

Advertisements

7 comentarii la „Lupta politica se ascute in mediul online

 • 21 martie 2012 la 07:17
  Permalink

  Sa plece acest ranjit Razmerita ,sa se duca pentru ca a nenorocit acest oras ,a distrus Edilul,sportul,cultura strazile sunt ca acum 50 de ani ,in schimb din om sarac cu datorii la Gloria a ajuns el si familia lui un adevarat ciocoi bogat cu vile ,cabane,conturi grase si averi inestimabile!Trebuie tras la raspundere pentru tot!

 • 21 martie 2012 la 07:22
  Permalink

  daca ar fi fost atat de obiectiva aceasta opinie lupeneana ar fi vorbit si despre sutele de milioane de euro care au fost aprobate pentru proiecte care vor schimba fata Lupeniului si vor aduce locuri de munca si multe beneficii pentru locuitorii Lupeniului si care sunt rezultatul eforturilor celor trei persoane: primarul C.Resmerita, deputatul C. Resmerita si city managerul G. Lungu

 • 21 martie 2012 la 12:43
  Permalink

  sute de milioane de euro…:) sunt cam 8-9n milioane de euro care au fost dati de udrea in august. din august inca nu s-a facut nimic cu ei. ori nu stiu cum se face ori au asteptat sa se aproprie alegerile sa vada oamenii vezi doamne cate fac ei…

 • 21 martie 2012 la 14:03
  Permalink

  Vai Radu colcaie orasul de gunoaie ,gropi si caini si tu aduci laude conducerii de partid ,vezi ca ala caruia ii placeau linguselile a fost impuscat!

 • 27 aprilie 2012 la 01:10
  Permalink

  Serios?

 • 17 iunie 2012 la 23:16
  Permalink

  Ma surprinde( si nu prea )logica dupa care vzaetoa cei 15(cincisprezece). Curios ca nu prea ai altceva de pus in paranteza dupa ei Dar toti se fac ca uita un lucru esential: TB ne-a demonstrat tuturor, cu varf si-desat, din pacate fara voia noastra, cine e, si ce-a facut, dar mai ales ce n-a facut in toti acesti 5(cinci) ani( nici aici n-ai ce pune intre () ). Cei 12 ani de stat pe mare si-au pus prea mult amprenta pe actualul, iar rezultatele se vad. MG are avantajul si scuza ca n-a condus o tara, dar a reusit sa struneasca cu mijloace democratice un partid, poate cel mai eterogen doctrinar si cu personalitati puternice, pe care cu siguranta ca unul ca TB ar fi sfarsit prin a-l rupe/diviza. Ca e putin mai smecher si vadit autoritar( mai bine zis , a fost ) decat MG nu-l avantajeaza, iar faptul ca acesta a crescut de la o zi la alta ( capcanele lui Basescu n-au darul de a face o diferenta intelectuala), il avantajeaza categoric pe MG, dar am impresia ca teama de Basescu, are deja un suport inhibator, ce a ajuns si la unii din cei 15(la Cristoiu e teama de a pierde niste privilegii).

 • 18 iunie 2012 la 02:22
  Permalink

  Fir-ar sa fie de treaba .pana la urma mai au datrepte si anti-basescienii cu isteria basescienilor. Nu puteti sa luati fiecare om care nu e de acord cu Basescu si sa demonstrati ca e ori platit, ori nebun.Atat Tache cat si Iaru par oameni normali la cap chiar daca au o alta parere. De ex. iaru a demontat ieri la realitatea in ciuda agresivitatii moderatoarei si a lui Saftoiu ca imaginile de la SOV de acasa NU au fost filmate de securisti. I-au sarit toti in cap dar Iaru a explicat clar cine a facut fotografiile pt. ca stia personal povestea de la Catavencu.Omul e sincer (nici nu ma asteptam la altceva) dar pur si simplu el crede ca Iohannis si Antonescu au o sansa in fata PSD-lui. Nu sunt de acord cu el, sansa asta nu exista cu adevarat din punctul meu de vedere, dar el crede sincer.Tache e doar exasperata de postari de genul daca nu votezi cu base esti corupt si pe buna datrepte. Astfel de postari fac mult rau procentelor lui Basescu.

Comentariile sunt închise.