Î n cursul lunii martie 2023, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Hunedoara, au fost încadrate în muncă 433 persoane, dintre care 218 femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 222 persoane au peste 45 de ani, 69 persoane au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 29 persoane au între 30 – 35 ani, 39 persoane au între 25 și 30 de ani, iar 126 persoane sunt tineri sub 25 de ani. În baza de date a AJOFM Hunedoara, s-au înscris în luna martie 2023, ca persoane în căutare de loc de muncă, 174 tineri NEET, cu vârsta între 16 – 29 ani.
În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 307 provin din mediul urban, iar 126 persoane sunt din mediul rural.
Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale,159, urmate de cele fără studii sau cu studii primare și gimnaziale, 121. Numărul celor care au ca studii școala profesională sau de arte și meserii este de 86, cei cu studii postliceale sunt în număr de 23, iar cei cu studii universitare sunt în număr de 44.
Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Hunedoara, 40 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.
Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.
Astfel, în cursul lunii martie 2023, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru  înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 804 persoane. Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara, puteți accesa www.anofm.ro .

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara

3,87 % – rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Hunedoara în luna martie 2023
L a sfârșitul lunii martie 2023, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara erau înregistrați 6.016 șomeri (din care 3.201 femei), rata șomajului fiind
de 3,87 %.

Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 3,91 %, în această lună acest indicator a înregistrat o scădere cu 0,04 pp.
Din totalul de 6.016 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Hunedoara, 1.852 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 4.164 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 2.100 șomeri provin din mediul rural și 3.916 sunt din mediul urban.Șomerii cu studii liceale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Hunedoara 28 %, urmat de cei cu studii gimnaziale 27 %, iar 21 % sunt șomerii fără studii și cu nivel de studii primare. Șomerii care au absolvit învățământul profesional sau școli de arte și meserii reprezintă 16% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii superioare sunt 6 %, iar cei cu învățământ postliceal sunt 2 %.
Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 267 persoane foarte greu ocupabile, 1.387 greu ocupabile, 3.951 mediu ocupabile, iar 411 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre. Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul judeţului Hunedoara sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Hunedoara la adresa www.anofm.ro.
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara

Bursa generală a locurilor de muncă – 12 mai 2023
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara organizează, vineri, 12 mai 2023, între orele 09.00 –12.00,
Bursa Generală a Locurilor de Muncă
Acţiunea se va desfăşura în această zi, atât pe plan naţional, cât şi în reţeaua teritorială a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara, în următoarele locații:
• Deva – Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, str. Gheorghe Barițiu nr. 2
• Petroşani – sediul Agenției Locale Petroșani, str. 1 Decembrie 1918, nr.90
• Orăştie – sediul Punctului de Lucru Orăștie, str. Octavian Goga, nr.25
Evenimentul se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă sau a celor care doresc să se reorienteze profesional spre ocupații cu posibilități de menținere a raportului de muncă pe termen mediu și lung.
Obiectivul principal al Bursei Generale a Locurilor de Muncă îl constituie creșterea gradului de ocupare, prin corelarea cererii cu oferta de locuri de muncă, existând posibilitatea interacțiunii directe dintre angajator și solicitantul locului de muncă.
Agenţii economici care dispun de locuri de muncă vacante și sunt interesați să participe la acest eveniment, pot depune oferte de locuri de muncă vacante până în data de 11 mai 2023 la sediul AJOFM Hunedoara din municipiul Deva, Piaţa Unirii, nr. 2, tel. 0254.216.151 sau la cea mai apropiată agenţie locală pentru ocuparea forţei de muncă.
Agenția Județeană pentru
Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara