Au plecat 1.500 de angajați de la Complexul Energetic Hunedoara și acum, activitatea care s-a restrâns la nivelul Văii Jiului, după ieșirea
din sistem a Termocentralei Mintia, trebuie să se reorganizeze. Administratorii spun că iau în calcul inclusiv munca pe 3 schimburi,
Cei care au plecat trebuie înlocuiți, ori poate, locurile de muncă restrânse, pe viitor. O spune Cristian Roșu, după ce a demarat discuții cu directorii unităților miniere și a desființat o serie de posturi și de conducere. „Au plecat mulți, am și restructurat poturi de directori. Am avut întâlniri cu toți directorii de la unitățile miniere, de la Prest Serv și Paroșeni și o să mai dureze o vreme până vom cădea de acord asupra modului în care ne vom desfășura activitatea în perioada următoare. Prin plecarea lor, e un necesar pe care va trebui să îl compensăm cu alți oameni, prin detașarea unora spre o mină sau alta, ori prin restrângerea activității la unele unități miniere, poate chiar ajungem să nu mai lucrăm pe 4 schimburi, ci doar 3”, a spus Cristian Roșu, administrator special la CEH.
Complexul Energetic Hunedoara a rămas doar cu termocentrala de la Paroșeni și 4 unități miniere, plus sucursala PrestServ, unde sunt salvatorii minieri. Reorganizare este absolut necesară, pentru că au rămas multe posturi-cheie descoperite, iar oamenii care au rămas trebuie să facă față, pentru că altfel nu vor da cărbune și nu vo vinde energie.
Reorganizarea Complexului Energetic Hunedoara a fost mult amânată, mai bine de un an fiind dependenți de problemele iscate de pandemia de COVID -19 și abia acum se vorbește despre planul concret de redresare.
Diana Mitrache