Mina Lupeni, tot inundată. Cine despăgubeşte CEH?

La o săptămână de la producerea inundaţiilor din Valea Jiului, mina Lupeni este tot inundată.
În subteran intră doar salvatorii, care încă evacuează apa, ce a cuprins toate galeriile de sub pământ, odată ce Jiul s-a revărsat şi a intrat în mină printr-un puţ aflat la suprafaţă. „Încă lucrăm la evacuarea apei din subteranul minei, la o săptămână după inundaţii. Asta, ca să vă daţi seama cât de mare a fost cantitatea de apă ce a  intrat în subteran. Mina nu funcţionează”, a spus Cristian Roşu, administrator special la CEH.
Din păcate, însă, prefectul  Judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă a declarat că aceste pagube nu vor fi decontate ca şi celelalte şi nu au intrat pe lista calamităţilor de acum o  săptămână. „Mina Lupeni intră pe alt sistem, de la Ministerul Economiei şi acolo este un alt mod de a rezolva problema”, a spus, la finalizarea  bilanţului, Vasilică Potecă.  Pagubele, însă, aşa cum spun cei ce administrează acum Complexul Energetic Hunedoara, sunt uriaşe.
„Am făcut  o evaluare a pagubelor pe care le-a suferit mina Lupeni în urma inundaţiilor şi suma aproximativă este  de 7 milioane de lei. Vorbim despre tot ce s-a inundat în mină, de motoarele electrice distruse, de  întrerupătoare, benzi, toate nemaiputând fi folosite în mina Lupeni”, a conchi Cristian Roşu, administrator special la CEH.  Pe lista obiectivelor afectate de inundaţii nu a intrat şi Mina Lupeni, deşi inclusiv sindicatele din minerit au cerut acest lucru. Nu se ştie, deocamdată, dacă Ministerul Economiei va deconta defecţiunile.
Diana Mitrache

Advertisements

3 comentarii la „Mina Lupeni, tot inundată. Cine despăgubeşte CEH?

 • 6 iulie 2020 la 20:16
  Permalink

  STATUL din BUGETUL STATULUI

 • 7 iulie 2020 la 06:40
  Permalink

  La cat carbune da mina mai bine lasati-o inundata ,milogilor . E gata inchisa….

 • 7 iulie 2020 la 10:46
  Permalink

  Bai desteptule…mina Lupeni tinea CEH ul pe linia de plutire.Mina Lupeni pe inchidere era mai productiva decat Livezeni si Vulcan la un loc dar asa trebuia sa se intample ca sa poata fi inchisa.Sa plateasca cei care au hotarat sa deverseze din baraj…

Comentariile sunt închise.