A proape 12.000 de elevi din școlile  hunedorene vor intra în programul „masă sănătoasă”. Sunt și școli din Valea Jiului și copiii vor avea asftel șansa de a nu mai abandona școala. Asta, pentru că unii nu ajungeau la școală, și din cauze legate de lipsa hranei.

Potrivit oficialilor, elevii vor primi un suport alimentar care poate fi masă caldă sau, după caz, într-un pachet alimentar, în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar.
În Valea Jiului sunt cuprinși copiii din Liceul Tehnologic „Retezat” Uricani, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Petroșani, Școala Gimnazială „Sfânta Varvara” Aninoasa, Școala Gimnazială Nr. 3 Lupeni și Școala Gimnazială Nr. 6 Vulcan.
„Ne bucurăm să vedem că în județul Hunedoara avem 26 de școli cuprinse în acest program, ceea ce înseamnă aproximativ 12.000 de elevi, care vor beneficia de acest program. În perioada următoare, vom avea o conlucrare cu aceste unități și cu reprezentanții autorităților locale, pentru că urmează să aibă loc licitație pentru acordarea mesei calde elevilor”, a spus Maria Ștefănie, inspector general școlar IȘJ Hunedoara.
Masa caldă poate fi preparată în regim propriu, pentru preșcolarii și elevii din unitățile de învățământ în care există cantină cu avize de funcționare, sau poate ajunge la ei în regim catering, iar hrana, în acest context, va putea fi servită în sala de clasă sau într-un alt spațiu amenajat în acest scop.
Diana Mitrache