Campania electorala de anul acesta se anunta a fi un adevarat razboi al orgoliilor si personalitatilor. Politicienii Vaii Jiului se asteapta la adevarate scandaluri, in care sa fie implicati si membri ai familiilor lor, intrucat romanul gusta can-can-ul din plin.  ”Va fi cea mai murdara campanie de pana acum”, recunosc unii politicieni cu sinceritate, ”dar suntem pregatiti sufleteste”. Probabil campania din 2008, care a fost un adevarat macel pe alocuri, le-a tabacit multora spinarile, chiar si ziaristilor, care ”s-au gratulat” intre ei cu farmec si gratie timp de multe luni, in functie de preferintele politice si candidatul pe care l-au sustinut. Nu ne asteptam la ceva frumos nici anul acesta, mai ales ca unii dintre colegi deja isi vaneaza omologii cu aparatele de filmat si fotografiat prin orasele Vaii, in cautare de subiecte senzationale, ”in direct si in reluare”, vorba unui personaj de sitcom. Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan, spune ca el se asteapta la tot ce e mai rau, fiindca atacurile la adresa lui au devenit tot mai furibunde in ultima perioada. ”Va fi o campanie foarte murdara. Se vede de acum ce fac. Pe mine ma vor ataca multi, din toate partidele.

Doar pomul care da roade este scuturat intotdeauna de toti. Dar eu m-am pregatit din toate punctele de vedere pentru lupta. si familia mea este pregatita, ca si pe ea au atacat-o deja, asa ca ne asteptam la orice”, declara Gheorghe Ile.

Dorel schiopu, consilier local PRM la Vulcan, sustine ca singura conditie pentru a nu fi atacat va fi sa nu candideze. ”Daca nu voi candida, nu voi fi atacat. Asta va fi singura conditie prin care voi fi lasat in pace. Primul atu al celor de la putere este controlul asupra electoratului. Iar oamenii sunt complici la starea asta de lucru. Daca vine Gheorghe Buzatu in Vulcan, care a scris o ranita de carti, nu se vor strange nici macar profesorii de la scolile generale. Dar daca va veni o fatuca rubiconda, care se va preface ca ea canta pe scena, vor fi 20.000 de oameni care vor aplauda un casetofon. In Romania nu va fi aplaudat un academician, ci un manelist. Pe foarte putini ii intereseaza, de exemplu, ce fac eu bine pentru Vulcan. Dar daca va aparea o barfa ca eu am facut o tranta cu nu stiu cine, se discuta din Dealu Babii pana la Valea Ungurului”, a precizat Dorel Schiopu.

Si primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmerita, spune ca se asteapta la ce e mai rau: ”Sufleteste sunt pregatit, pentru ca ale gerile vor fi murdare, nu vor fi civilizate, normale, cu niste oameni cu un bogat compartiment de civilizatie. Dar sunt sigur ca eu voi trece peste tot. Sunt destul de tabacit pentru a nu baga in seama mizeriile unora si altora”. ”Mi-e teama ca va fi cea mai murdara campanie de pana acum. Spun asta pentru ca vad ferocitatea cu care cei din PDL isi apara privilegiile. Ei vor da o lupta pe viata si pe moarte, vor face lucruri greu de descris, pentru a-si apara scaunele cu dintii. Nu pot sa spun ca nu sunt pregatit sufleteste, pentru ca stiu ca aceste atacuri nu ma vor viza doar pe mine, ca politician, ci si familia. Dar ne-am pregatit”, a declarat deputatul hunedorean PNL, Bogdan Timpau.

Anamaria NEDELCOFF