Economie

19 decembrie, noul termen pentru judecarea contestației privind vânzarea termocentralei Mintia

T ribunalul Hunedoara a fixat un nou termen de judecată pentru contestația depusă în cazul vânzării termocentralei Mintia.

La termenul din această săptămână, instanța a decis amânarea cauzei ”pentru
comunicarea cererilor de intervenţie, timbrarea corespunzătoare a acestora, discutarea admiterii în principiu a cererilor de intervenţie, precum şi pentru precizarea
temeiului de drept al contestaţiei”.
Persoana care a
contestat procedura de vânzare a termocentralei Mintia este domiciliată în București. Contestația a fost înregistrată la Consiliul Național
pentru Soluționarea Contestațiilor în data de 9 septembrie.
”Prin „contestația” fără număr de înregistrare la emitent, transmisă prin e-mail și înregistrată la Consiliu (…), formulată de către (…), „în legătură cu licitația din 26 august 2022 prin care s-a înstrăinat fraudulos Termocentrala Mintia” organizată de COMPLEXUL ENERGETIC HUNEDOARA SA, cu sediul în Petroșani, strada Timișoara nr. 2, județul Hunedoara, s-a solicitat „anularea licitației datorită subevaluării grosolane a obiectului licitat, care lezează interesele Statului Român”, arată contestația.
Reprezentanții Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor și-au
declinat competența în favoarea Tribunalului Hunedoara.
”În temeiul dispozițiilor art. 12 alin. (2) din Legea nr. 101/2016 declină competența de soluționare a contestației formulată de către (…) în contradictoriu cu COMPLEXULUI ENERGETIC HUNEDOARA SA în favoarea Tribunalul Hunedoara – Secția a II-a Civilă, de Contencios Administrativ și Fiscal”, arată decizia CNSC.
Monika BACIU