18 morți și 11 localități în scenariul ROȘU, în Hunedoara

A crescut alarmant numărul de cazuri de îmbolnăvire în județul nostru și, în ultimele două săptămâni, 18 oameni au murit din cauze asociate aceste boli, doi dintre ei, la finele acestei săptămâni.
Din păcate, specialiștii spun că este doar începutul unui val foarte agresiv de îmbolnăviri. Sunt pline toate paturile la ATI în județul Hunedoara și, luni dimineață, erau doi pacienți în stare gravă care nu puteau fi puși pe oxigen, pentru că nu mai sunt paturi nicăieri în țară. Cei de la DSP spun că situația a evoluat nesperat de repede și că la toate unitățile medicale din județ vin oameni bolnavi, care s-au infectat cu nou coronavirus. Cel mai grav sunt afectate Deva și Hunedoara, dar 11 localități au o incidență ce le trece în scenariul ROȘU.
„Din păcate, numărul cazurilor crește exponențial. Avem 1.188 de cazuri active pe ultimele 14 zile. Discutăm de acces la evenimente maxim 50%, vaccinați și se va face scanarea certificatului digital. În principiu, cei care sunt vaccinați nu au probleme, iar în spațiile închise se va purta mască”, a spus Sebastian Mezei, director DSP Hunedoara.
Nu mai puțin de 18 oameni și-au pierdut viața în ultimele două săptămâni în județul nostru, din cauza asociate cu infecția cu noul coronavirus. Dar vaccinarea merge extrem de rău.
„Chiar și sâmbătă am avut două decese. Paturile ATI sunt ocupate în proporție de 100%, deși sunt 29 de astfel de paturi. Și avem 2 pacienți care sunt în așteptare. A crescut numărul persoanelor vaccinate, dar ritmul este nesatisfăcător din punctul nostru de vedere”, mai spune directorul DSP Hunedoara. De marți începe cea de a treia etapă de vaccinare și primii vizați sunt cei din spitale și, desigur, persoanele vârstnice.
Diana Mitrache