Aproape 3 milioane de lei a primit primăria din Vulcan pentru a asfalta aleile și străzile aflate în cartierul din apropierea sediului administrației locale. Banii vin de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Programul Anghel Saligny.

Valoarea totală a investiției este de 2.954.388,17 lei din care 2.863.001,42 lei finanțare nerambursabilă.
Lucrările de modernizare prevăzute în acest proiect vor începe în cel mai scurt timp, spune primarul, care a admis faptul că toate aleile și străzile de aici au nevoie urgentă de reabilitare. „Avem un proiect de mai mulți ani, re4alizat în acestă zonă, pe strada Romană și strada Platoului, un proiect depus de către angajații primăriei Vulcan, pentru finanțare prin Anghel Saligny. Este primul. Noi avem 7 proiecte la care s-a obținut finanțarea, iar acesta e primul la care am, și semnat contractul, efectiv”, a spus Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.
Așa că rămâne ca muncitorii să se apuce de lucru în cel mai scurt timp, așa cum a promis primarul. „Va fi reabilitată întreaga zonă de lângă primărie, de la blocul Tineretului, așa cum o știu localnicii, prin spatele primăriei, pe la garaje și accesul către strada Platoului, în zona blocurilor 43-45, până la restaurantul de acolo. Este un proiect la care avem și constructorul licitat, așa încât, în cel mai scurt timp, probabil o lună, vom începe lucrările”, a mai adăugat Cristian Merișanu.
Edilul mai spune că lucrările pot să înceapă cam într-o lună de la data semnării contractului de finanțare. Spre toamnă va fi termenul limită pentru reabilitarea întregii zone centrale din municipiul Vulcan.

Diana Mitrache