Ziua Familiei, cu familii de exceptie

Nu mai putin de 27 de cupluri, oameni ce au trecut prin viatã si au demonstrat statornicia unei relatii de 50, sau chiar 60 de ani, au fost premiate la Petrosani de Ziua Familiei.
A fost un bun prilej de a-i avea alãturi pe  cei care vor face mereu cinste orasului în care trãiesc. Cu totii au  vorbit despre  performanta lor, pentru cã da, în zilele noastre, ceea ce ei au clãdit cu curaj si rãbdare, noi numim performantã.
„Am participat, prin natura meseriei mele, la multe astfel de  evenimente, dar fãrã sã mã gândesc cã, într-o zi, eu si sotul meu, o sã venim aici pentru a fi felicitati pentru aceastã ocazie. Trebuie sã îi multumim lui Dumnezeu cã suntem sãnãtosi si am ajuns aici”, a spus una dintre doamnele ce a participat la acest eveniment, în timp ce un alt cuplu a rãspuns la întrebarea: E greu o jumãtate de secol,  alãturi de jumãtatea vietii? „E greu, dar  plãcut si cu el mã  mândresc”, a spus doamna, iar sotul ei a completat-o: „Am lucrat pe santierele Vãii Jiului si, datoritã familiei, am reusit în viatã si m-am dezvoltat. Eu, când am ajuns în Valea Jiului era o altã atmosferã, cu centrale pe cãrbune si mai multe case de colonie, dar încet-încet am ajuns la ceea ce avem acum si eu sper cã, în continuare,  se va face si mai mult”, a completat un alt  sãrbãtorit.
A fost Ziua Familiei, un eveniment marcat la nivel mondial în aceastã zi de mai, încã din 1993, când a fost proclamatã de Adunarea generalã a Natiunilor Unite. Primarul din Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi, a vorbit celor prezenti despre mândria de a fi cuplurile de aur ale Petrosaniului, la 50 si 60 de ani de cãsnicie, dar a vorbit si despre familia lui.
„Dumneavoastrã, prin exemplul personal pe care l-ati dat, în primul rând copiilor dumneavoastrã si  comunitãtii noastre, ati fãcut cel mai important lucru ce se putea face. Sunteti dovada vie a faptului cã familia este, alãturi de Dumnezeu, cel mai important lucru pe acest pãmânt.(…) Prietenii,  uneori ne întorc spatele, dar familia e tot ce avem, iar ca sã nu mai aud tot felul de zvonuri, vã spun cã eu nu divortez, cã am o familie minunatã si nici nu intentionez sã plec în Canada. Vã multumim tuturor cã ne sunteti exemple”, a spus în  cadrul ceremoniei ce a avut la Sala de marmurã  a primãriei Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi,  primarul municipiului Petrosani.
Fiecare cuplu a primit câte un buchet de flori, o sampanie, un plic cu bani si o diplomã pe care sã o pãstreze asa cum comunitatea le pãstreazã numele în cartea de onoare.
Diana Mitrache

Un comentariu la „Ziua Familiei, cu familii de exceptie

  • 16 mai 2019 la 07:02
    Permalink

    Emotionant ! Dl semniprimar a fost ca la circ … Saracu ,isi pregateste si el campania …
    Primarutule ,maine ce ai vrea sa citim despre tine ?! App vezi ca se apropie circul ,este la Tg Jiu …sa fi in garda ca poate mai fata vreo girafa ceva …sti tu !
    Ne vedem maine !

Comentariile sunt închise.