SUP riscã acreditarea pentru un lift la Petrila

Spitalul de Urgentã din Petrosani ar putea sã nu primeascã acreditarea de unitate medicalã si sã îsi piardã finantarea de CAS,  din cauza unitãtii de la Petrila.
Spitalul din estul Vãii Jiului este unitate consideratã ca extindere a celei de la Petrosani si, din cauzã cã încã nu are un lift, necesar persoanelor internate, Spitalul de Urgentã riscã totul. Tiberiu Iacob Ridzi a pus în vedere acest lucru, autoritãtilor de la Petrila.
„Am spus domnului primar Vasile Jurca sã monteze un lift exterior la clãdirea spitalului, pentru cã altfel nu vom putea fi acreditati la sfârsitul anului, iar aici e vorba de Spitalul de Urgentã din Petrosani. Dacã ei nu îsi îndeplinesc aceastã conditie, atunci vom fi nevoiti sã închidem  unitatea medicalã din Petrila, doar pentru aceastã chestiune, ca sã nu ajungem sã nu fim noi acreditati”,  a precizat primarul de la Petrosani Tiberiu Iacob Ridzi.
Primarul din Petrila spune cã stie exact ce are de fãcut si cã va monta acel lift în cel mai scurt timp.
„Cunoastem aceastã problemã încã de anul trecut. Am discutat cu managerul Spitalului de Urgentã din Petrosani si cu primarul de la Petrosani si noi am dat drumul la achizitia  pentru proiectare si, poate pânã în varã, vom monta un lift  exterior”, a completat si Vasilicã Jurca, primarul orasului Petrila.  Liftul ar trebui  montat pânã la finele anului, când Spitalul de Urgentã din Petrosani va trebui sã facã fatã acreditãrii.  Numai proiectarea acestei instalatii costã orasul Petrila aproximativ 5 milioane de lei si 200 000  de lei va costa liftul efectiv.  Este, însã, nevoie de el, pentru cã la Petrila, unitatea medicalã  gãzduieste sectia de paleative, adicã bolnavii în faze terminale ale bolii, iar ascensorul este obligatoriu.
Diana Mitrache