Conferintã la Katowicze, pentru alocarea a 30 de miliarde de euro

Un nou proiect de finantare, altul decât cel dedicat prin Investitiile Teritoriale Integrate (I.T.I) , urmeazã sã fie finantat cu dedicatie pentru zone precum Valea Jiului, iar la Katowicze a fost invitat Tiberiu Iacob Ridzi.
Primarul de la Petrosani va lua cuvântul în cadrul conferintei ce va dura trei zile si la care va lua parte si presedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen. Tiberiu Iacob Ridzi este singurul român ce va merge la Katowicze si, cel mai probabil, le va împãrtãsi celor de acolo din experienta Vãii Jiului.
„Am fost invitat sã iau parte la Conferinta Internationalã de la Katowicze din 27 – 28 ianuarie, unde se va vorbi despre experientele regiunilor miniere carbonifere din Europa si practic, schimbarea verde, justã pentru cetãtenii Europeni. Acest fond „Just Transition” este separat de ceea ce înseamnã ITI, care va merge pe Programele operationale regionale si va fi o altã linie  de finantare”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Comisia Europeanã a adoptat un document, prin care se angajeazã ca emisiile de carbon, pânã în 2050 sã fie zero. Sunt 41 de zone miniere în Europa acum, care mai au o astfel de industrie si printre ele se numãrã si Valea Jiului. La aceastã conferintã, însã, Tiberiu Iacob Ridzi va merge sã le spunã europenilor cum nu ar trebui sã facã, având exemplul degradãrii Vãii Jiului, dupã restrângerea activitãtii miniere.
„Voi spune sã nu faceti asa! Voi prezenta situatia realã a ceea ce s-a întâmplat în Valea Jiului, din acest punct de vedere, ceea ce nu a fost deloc bine.Asta, pentru a nu mai repeta greselile ce s-au fãcut în Valea Jiului, nici aici, nici în alte zone ale Europei”, a mai spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.  Fondul Just Transition este  estimat, asa cum spune primarul din Petrosani, la aproximativ 30 de  miliarde de euro, bani care vor ajunge în zonele tintã din toatã  Europa, iar o parte vor veni si pentru proiecte de la noi.
Diana Mitrache

6 comentarii la „Conferintã la Katowicze, pentru alocarea a 30 de miliarde de euro

 • 20 ianuarie 2020 la 20:44
  Permalink

  campanie electorala

 • 21 ianuarie 2020 la 06:32
  Permalink

  Vrajala maxima !!! Vezi cum faci sa-i dai TOT la Simi…AMR extrem de putin !

 • 21 ianuarie 2020 la 08:25
  Permalink

  PNL este la guvernare si de ce nu asfalteaza drumul DN 7A (Cheile Jietului) spre Voineasa si Transalpina si DN 66A spre Herculane ??? De ce nu se face investitii in Domeniul Schiabil Parang cu apa potabila si canalizare , teleschii , tunuri de zapada , … ??? Felicitari Consiliului Judetean Hunedoara (PSD – Costel Avram) care asfalteaza drumul judetean din Parang pana sus la scoala sportiva si cu parcari !

 • 21 ianuarie 2020 la 08:38
  Permalink

  „asa nu”….pai nu el a fost „carmaciul orasului ” ????…..nu el trebuia sa discute cu posibili investitori pe care sa ai aduca in zona….nu el trebuia sa se preocupe de soarta si dezvoltarea orasului……alte orase mai mici si mai indepartate (ex Sebesul si nu numai ) de ce au putut atrage investitori cu fabrici de sute de milioane de euro iar petrosaniul nu ?……asta tine exclusiv de administratia locala si de conducatorii ei…..ca doar nu tine de vanzatoarea de la coltul strazii……iar la halul in care arata petrosaniul la ora actuala …..scrijelit cenusiu depopulat fara nici o alternativa fara nici o vizune……nu are decat sa se duca dracului…..sa lase locul altuia ……nu a facut absolut nimic pentru acest oras……in timp ce altii inaugurau fabrici si cartiere rezidentiale…..el inaugura statui si dadea sarmale……votati-l in continuare…..ca sa ramana „lucrurile la fel „…….vechea s-a zicala „ajutor de la guvern”……dar de pus mana si de facut din parte lui „mai putin”……..se vede din avion ce „mari realizari are”…….ia vorbiti cu oameni care doar viziteaza orasul …..sa vedeti ce impresie si ce imagine isi fac ????…….

 • 21 ianuarie 2020 la 10:04
  Permalink

  hopa, a revenit cel cu investitiile si cu drumurile.ha ha

 • 21 ianuarie 2020 la 12:49
  Permalink

  Scuze , am fost in concediu in Spania .

Comentariile sunt închise.