O problemă extrem de importantă pentru turiștii și cabanierii din Straja a fost cea a pericolului creat de posibilitatea izbucnirii unui foc în stațiune.

Urbanismul haotic în care s-a construit fiecare cabană, a generat o aglomerație de cabane și căsuțe de vacanță. Dar, din această toamnă, la Straja sunt hidranți și toate cabanele sunt racordate la canalizare.
Montarea hidranților la Straja este una
dintre cele mai importante lucrări care au avut loc în stațiunea de munte. Investiția este gata și abia acum cabanele de aici vor intra în
legalitate, pentru că până acum, niciuna nu a avut aviz de la ISU, din lipsa hidranților.
„Am reușit, anul acesta, să punem în
jur de 15 hidranți în Straja, un lucru foarte bine-venit. Asta pentru că acolo este o zonă aglomerată și noi am reușit să dăm, în plus, fiecărei cabane, posibilitatea de a se branșța la canalizare. Până acum, exista un anumit
procent dintre cabane, care nu s-au racordat, că nu puteau, dar anul aceasta am reuși să le finalizăm și discutăm despre o altă etapă de dezvoltare a stațiunii Straja”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.
Mii de oameni ajung, în sezonul de schi, la Straja, iar autoritățile de la Lupeni recunosc că stațiunea aduce profit. Este nevoie și de condiții optime, iar aducțiunea apei în stațiune, după canalizare, a fost unul dintre cele mai importante puncte. Cabanele vor avea apă potabilă, în munte sunt acum montați hidranți, iar turiștii nu vor mai avea apa raționalizată, așa cum se întâmpla până acum acum în plin sezon, când consumul creștea.
Diana Mitrache