[ Straja a pornit tunurile și așteaptă turiștii ]

Î n stațiunea Straja, cea mai căutată de turiști în sezonul rece, au pornit instalații de zăpadă. E rece, iar atât cei care oferă cazare, cât și cei care organizează tabere, ori oferă lecții de schi, sunt în pregătirea noului sezon. Și salvamontiștii spun că sunt deja în munte.
Tunurile de zăpadă sunt în funcțiune și se pregătește noul sezon în fiecare locație de la Straja. De altfel, stațiunea este în plină dezvoltare și peste tot se lucrează la îmbunătățirea condițiilor.
„Pregătirile la Straja sunt în toi. Proprietarii de pensiuni fac reparații, renovări, iar în stațiune au fost construite alte două instalații de transport. Promitem așadar schiori­lor, în acest sezon, două noi instalații”, a spus Marius Fodoran, organizator de tabere în Straja.
Iar echipa Salvamont este și ea pregătită pentru provocările acestui nou sezon, care vine în scurt timp. „Deja de 3 zile, administratorii domeniului schiabil Straja s-au apucat să facă zăpadă artificială, în sepranța ca, începând cu data de 1 decembrie, cel puțin 50-% din domeniul schiabil să fie practicabil”, spune George Resiga, șeful Salvamont Straja.
Straja a devenit o stațiune pe care mulți români o preferă deja, iar aici, în acest sezon sunt noi provocări. „S-au instalat două instalații de transport pe cablu, respectiv telescaune, unul pe Platoul Soarelui și unul paralel cu gondola, de pe Pârtia Constantinescu, instalații care sunt moderne și vor conferi un alt confort învățăceilor, pe Platoul Soarelui, sau celor ce vor merge pe Pârtia Sfântu Gheorghe, de sub telegondolă”, a mai precizat George Resiga, șeful Salvamont Straja.
Și, cei care știu cum e la Straja au și rezervat locurile pentru acest nou sezon. „În acest an, înscrierile în tabără au început din septembrie și locurile sunt aproape epuizate”, a mai adăugat Marius Fodoran, organizator de tabere la Straja.
Stațiunea Straja are acum 27 de km de pârtie, 6 telescaunne și 8 teleschiuri, două covoare relante, plus telegondola, iar sezonul poate începe în prima zi a lunii decembrie, respectv în mini-vacanața de atunci.
Diana Mitrache