Actualitate

Stop epurarilor politice! / Viitorul mineritului si a Vaii Jiului in pericol

Valea Jiului pare sa fie blestemata. Minerii, niste oameni si ei, care stiu ce e suta de lei, par sa aiba si ei aceeasi soarta. Intr-o perioada in care mineritul dadea semne ca incet, incet, incepe sa-si revina, minerii sa se bucure de o revenire la normalitate, iar Valea Jiului sa faca cu ochii investitorilor, s-a schimbat Guvernul, au venit PSD-istii si PNL-istii la Putere si… s-au apucat de treaba. Cum? Pai prin schimbarea tuturor sefilor de companii, bineinteles pe criterii politice.  Iar, dupa modelul “marilor epurari” staliniste de la sfarsitul deceniului IV, care l-a obsedat si pe Nicolae Ceausescu, actualul ministrul al Economiei, Daniel Chitoiu, s-a pus si el pe treaba. Iar baiatul asta care vremelnic conduce acest minister, probabil la indrumarea sefului sau de partid, Victor Ponta, a decis sa-l schimbe pe directorul Companiei Nationale a Huilei, Constantin Jujan, cu… Nicolae Dragoi. Adica, sa il schimbi tu pe cel mai bun manager pe care CNH l-a avut de la Revolutie pana in prezent, parerea mea, iar motivul sa fie unul strict politic nu poate fi altceva decat  o dovada clara de epurare politica.

Iar acest Daniel Chitoiu si cu seful lui de partid, Victor Ponta, nu fac altceva decat sa accelereze inchiderea mineritului, adica sa lase vreo cateva mii de mineri fara locuri de munca. Titulescu asta mic cred ca nu e constient de faptul ca Romania are niste acorduri semnate cu UE si FMI in ce priveste sectorul minier cu termene clare. Se vorbea parca de luna septembrie. Nu sunt specialist in minerit dar imi aduc aminte ca o clauza facea referire la angajarea unui management privat pentru CNH. S-o fi privatizat PSD-ul intre timp…. Nu vreau sa fiu acuzat de instigare, dar dupa parerea mea minerii ar trebui sa isi spuna punctul de vedere. Nu ar trebui sa-i lase pe altii sa le decida soarta. Nicolae Dragoi a mai avut o tentativa de a conduce CNH, care a dovedit ca nu a fost

tocmai una fericita. Lui Constantin Jujan i-a  luat ceva timp sa aduca CNH pe linia de plutire.

Urmeaza cercetatorii?

Si cum CNH parca nu este de ajuns se aude ca urmatorul pe lista neagra a ministrului Chitoiu este directorul  INCD INSEMEX Petrosani, Constantin Lupu. Adica, actuala coalita USL s-a gandit  ca daca au lovit in mineri de ce sa nu loveasca si in cercetatori. Si daca la CNH au pus un PSD-ist, la INSEMEX de ce sa nu puna un liberal? Pe cine? Pai numele vehiculat este a lui Petre Dragoescu! Cred ca asta chiar e cireasa pusa pe coliva Vaii Jiului. Pana la urma te gandesti ca e in regula sa faci si schimbari politice, ca, deh, trebuie lucrat cu “oamenii nostri”, dar pune-ti, bai nene, oameni macar cu acelasi nivel de pregatire ca acelora pe care ii schimbi, daca nu ai unii chiar mai buni. Si am senzatia ca aceasta vehiculata decizie de schimbare are si un iz de ilegalitate. Constantin Lupu a reusit la INCD  INSEMEX  performante care ar putea fi predate in cartile de management. Si cu asta cred ca am spus totul. Constantin Jujan si Constantin Lupu sunt doua elite ale Vaii Jiului a caror inlocuire strict pe criterii politice este o mare eroare. Sigur vor fi unii care vor spune ca nimeni nu este de neinlocuit. Adevarat, dar eu cred ca in situatia de fata mai degraba putem spune ca schimbarea sefilor e bucuria prostilor!

Marius MITRACHE

14 comentarii la „Stop epurarilor politice! / Viitorul mineritului si a Vaii Jiului in pericol

 • Da pe Hurez de la Mina Lonea ,ala care a confundat transformatorul de 6kv cu frigiderul,cine-l schimba?

 • PDL-ul nu nea taiat din drepturile noastre ale minerilor dar PSD-ul prin acest incopetent,Nicolae Dragoi,(omul dinastiei Resmerita)a vrut in primavara lui 2009 cand a fost director general 3 luni la CNH sa ne ia din drepturi. PSD-isti sunt flamanzi si isi pun in functii oamenii Matusi Tamara (Adrian Nastase-Victor Ponta-Tariceanu)ca sa isi schimbe masinile de lux,…au inceput in aceasta luna de cand sunt la guvernare sa faca disponibilizari la Posta iar e la 1 Iunie scumpesc pretul la energia electrica cu 5%. PSD-ul de ce nu maresc salarile la noi minerii ???

 • @Minerii vj.In timpul guvernarii iubitului tau PDL,s-au pierdut mai multe drepturi,dar faci pe prostul.S-a pierdut la pensii prin adoptarea legii cu numaratoarea renumita a Robertei Anastase,s-a pierdut la sporul de noapte,s-a pierdut prin impozitarea suplimentara a primelor si a diferitelor suplimente.Fraiere,minti la fel ca toti PDL-istii.

 • Pentru cel ce semneaza cu „Minerii Vaii Jiului” si alte peste 40 de nickname-uri: Nu ti-a marit salariul S. Muntele, Nica, Jurca, Temneanu, etc. si Centrala Miniera Meridian? De ce mai vrei inca o marire de salariu? A!!! M-am prins… S. Muntele, Nica, Jurca, Temneanu si Centrala Miniera Meridian v-au marit salariile doar pentru 4 luni, jefuind si discriminand angajatii de suprafata, si acum nu mai sunt tichete pentru primele din august si decembrie 2012, nici pentru subteran, nici pentru suprafata, iar salariile vor reveni la nivelul din februarie 2012… Apropos… Vezi ca S. Muntele, Nica, Jurca, Temneanu, etc. au plecat de la Centrala Miniera Meridian si s-au dus la Condescu ( ala pe care-l injurai mereu ).

  http://valter-cojman.blogspot.com/2012/05/comunicat-de-presa.html

 • la petrila seful psd si tatal camatarilor se rupe in figuri sa puna director pe unul care habar n are de minerit a facut ceva aviatie pe la ploiesti….doar pt ca e servitor si el de astia are nevoie….

 • Ptr.Dodo:
  Sindicatele se fac ca ne apara drepturile ,noi le dam cotizatia lunar.Fiind vorba intre noi ,trebuie sa platim o taxa de protectie.

 • Lasa ca s-a dus Paducel de mii de ori la Bucuresti si a mancat si a dormit la hotel de 5 stele pe banii minerilor petrileni si a promis ca nu se va inchide mina si ca nu sa va inchide spitalul si iata ca acum se milogeste printre blocuri sa-l votam. Pentru ce sa te votam Paducele? Ce ai facut tu pentru mineri? Nimic.Spitalul l-ai inchis, mina urmeaza sa se inchide ce o sa fie in orasul Petrila? Saracie. Rusine celor care conduc si sunt nepasatori fata de pasurile minerilor. De fapt ei au si ce bea si ce manca, dar minerul vine din fundul pamantului si nu are mai nimic pe masa pentru ca banii si asa putini se duc pe utilitati.

 • nea mitrache,lasa ministrii sa-si faca treaba,altfel n-o sa mai ai subiecte pt gazeta !(pt CRONICA VJ ,bineinteles)!!!

 • jujan cocosi dupa ce au adus oamenii lor la em PAROSENI au inceput cu lucrari si pontaje fictive au taiat transportul pentru suprafata care lucreaza toate S+D sarbatorile legale unde sunt si ei pe comanda trecuti dar nu respecta programul la fel si CNH-ul dar sefii mai de mai sus incaseaza banii iar personalul de la suprafata are libere. din aceste econoimii se face propaganda electorala alui cocosi laszlo stoica dragoi gheorghe etc.

 • Nimeni nu poate avea pregatirea lui Lupu Constantin, mai exact nimeni nu poate bea cat el si nu poate fi la fel de nemernic.

 • de ce em paroseni are alt program la suprafata nu este exploatare a cnh ? dragoi de ce nu aduci programul la fel ca la vulcan lupeni livezeni acum ca general ce mai vrei ai facut economii le ai dat cui trebuie acum ca angajator dane drepturile inapoi ca sindicatul este al pdl-ului si fura pe aceleasi cai.

 • Nu mai pleaca minirei in Bucuresti , inainte de voturi Basescu` a semnat un protocol cu Condescu. In acel protocol s-a stabilit ca Basescu` sa nu se atinga de salarile minerilor. Deci oamenii nu au nici o motivatie sa intervina in protestele romanilor.

 • Pai cam cine poate lua teapa decat noi cei multi si care ne spuunem ..dar pana cand ne vom spuune cat va mai dura asta/?!

Comentariile sunt închise.