Apatie totala sau lipsa de interes / Aninoasa nu prezinta interes pentru investitori
>>> Aninoasa, orasul fara investitori. In timp ce in majoritatea localitatilor din Valea Jiului exista persoane care isi manifesta intentia de a investi in diferite domenii, la Aninoasa este o stare de apatie cronica. Adica, nici un investitor nu si-a manifestat dorinta de a porni o afacere in Aninoasa. Administratia locala din Aninoasa nu a depus niciun proiect la ADRVEST.

Accesarea fondurilor europene pentru implementarea proiectelor, necunoscuta pentru unii primari. Bunavointa si capacitatea administrativa sunt insusiri care nu se regasesc la toti edilii din Valea Jiului. In timp ce unele administratii locale au depus zeci de proiecte la Agentia de Dezvoltare Regionala Vest pentru a primi finantare, altele nu au depus nici macar unul. Printre acestea se afla administratia locala de la Aninoasa.

“Nu imi aduc aminte ca Aninoasa sa fi depus vreun proiect pentru accesarea fondurilor. Sunt foarte multe proiecte in Valea Jiului atat pe componenta de drumuri si infrastructura cat si pe infrastrucrtura urbana. Practic aproape toate orasele mai putin Aninoasa au cate un proiect depus”, au declarat reprezentantii ADRVEST Timisoara.

Acestia considera ca autoritatile locale s-au “temut” de cheltuielile din cadrul proiectelor. Administratiile locale cu cele mai multe proiecte accesate sunt cele de la Vulcan si Petrosani.

“E foarte important ca primariile sa fie active si sa depuna proiecte. Lucrurile au inceput in urma cu cinci ani este multa munca si rabdare. Primariile au fost retincente vizavi de finantari pentru ca au trebuit sa investeasca niste bani pentru cheltuielile eligibile. Banii au fost recuperati in cele din urma”, a mai precizat directorul ADRVEST, Sorin Maxim.

Administratiile locale cu cele mai multe proiecte depuse si finantate sunt cele de la Vulcan si Petrosani.

Raul IRINOVICI