Statul nu deschide locuri de muncã, dar poate deschide oportunitãti

Statul poate oferi facilitãti fiscale si îi poate îndruma pe investitorii strãini spre Valea Jiului. Aceasta este pãrerea lui Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.  Edilul sustine cã nu statul trebuie sã creeze locuri de muncã, ci statul trebuie sã creeze cadrul fiscal propice astfel încât investitorii strãini sã vinã sã dezvolte afaceri.
“Nu trebuie sã vinã statul în Valea Jiului si sã facã fabrici, nu se mai poate. A trecut acea perioadã. Statul poate, însã, sã facã altceva. În momentul în care vine un investitor mare, prima datã acesta vine la Guvernul României si spune ce intentioneazã. Atunci, Guvernul poate sã spunã cã îl sprijinã sã facã aceastã investitie, dar în Valea Jiului, nu în altã parte si îi pot acorda acele facilitãti acceptate de UE, acel ajutor de minimis, dar cu anumite conditionãri”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
A mai existat în trecut un proiect destinat Vãii Jiului. Zona defavorizatã a fost un “El Dorado” pentru asa-zisii investitori, care au venit aici si-au deschis sediile de firme, iar productia au realizat-o în alte pãrti. “Proiectul cu zona defavorizatã a fost o idee foarte bunã, dar s-a sfârsit foarte prost. Atunci când în 1998 s-a lansat acel program, nimeni nu s-a gândit sau nu a vrut sã punã conditia ca firmele care îsi deschid activitãti în Valea Jiului sã si facã activitãtile aici. ªi-au deschis sediile în Valea Jiului, au beneficiat de facilitãti si si-au fãcut productia în altã parte”,  a mai spus Tiberiu Iacob Ridzi. În mandatul de premier al lui Dacian Ciolos, Valea Jiului a fost inclusã într-o nouã categorie. Cea a zonelor speciale care puteau atrage, cu prioritate, finantãri europene. Guvernul PSD a anulat însã acest proiect.
Monika BACIU

2 comentarii la „Statul nu deschide locuri de muncã, dar poate deschide oportunitãti

  • 7 martie 2018 la 20:26
    Permalink

    Ce incredere sa avem in GUVERN cand anul trecut premierul Tudose (PSD – ALDE) a spus ca anul acesta vor incepe lucrarile la drumul spre Herculane ??? Ce poate sa faca STATUL – La Gara Petrosani sa inceput acum cativa ani modernizarea si apoi sa abandonat lucrarile , drumul spre Herculane tot asa , drumul DN 7A (Cheile Jietului) spre Voineasa si Transalpina tot asa , Domeniul Schiabil Parang tot asa , Statiunea Montana Pasul Valcan tot asa , Schimbarea tevilor de Termoficare in valea jiului , investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan pentru a deveni rentabila huila din valea jiului , drumul judetean din Parang , drumul judetean Valea de Pesti , ….

  • 8 martie 2018 la 10:33
    Permalink

    domnule primar e usor sa arati cu degetul spre duvern dar uitati deliberat sa informati cititorii despre adevaratele cauze ale acestei lipse de locuri de munca strategia inaintasilor dumneavoastra care au ,,fugarit,, toti potentialii investitori din trecut o zona cu foarte multi oameni calificati in multe domenii industriale au disparut sunt zone in tara unde inainte nu gaseai un sudor sau un strungar si acum nu mai stiu de unde sa mai angajeze oameni sunt 27 ani domnule primar de cand l au impuscat pe ceasca dar voi sunteti mai rai ca si comunistii sper sa va ceara socoteala copii nostri care lucreaza afara pentru a traii normal copii ai oamenilor normali nu copii nomenclaturistilor angajati si abonati la bugetul statului

Comentariile sunt închise.