Bursa Mãrtisorului nu a adus primãvara…

Doar 25 de oameni au fost selectati de angajatorii care au venit la bursa de la Petrosani, bursã care a avut loc doar în judetul Hunedoara, fiind prima care a atras atentia somerilor în acest an. Cei mai multi vor sã lucreze pentru fabrica de biciclete de la Sântuhalm, care a tot recrutat de la noi personal. Majoritatea, însã, se declarã nemultumiti si asta în conditiile în care doar la Petrosani sunt peste 1.000 de someri.
„Am vrut sã vãd ce locuri de muncã sunt, dar nu prea e ofertã”, a spus un somer care pleca miercuri dimineatã nemultumit de la bursã.
„Cãutam ca sofer ceva, dar nu am gãsit. Acum astept chinezii de la DHS. De douã luni tot vin la agentia asta si nu gãsesc. Este foarte slabã oferta. Le trebuie vânzãtori, bucãtari, coafor, iar noi nu avem meserie”, a spus un alt somer.
„Nimic nu am gãsit. Doream croitor pentru sotul meu, dar nu au asa ceva. E slabã oferta de azi, cã nu sunt oamenii calificati pentru ceea ce se cautã. Foarte greu ne este nouã, celor mai în vârstã.  Am 60 de ani si ies la pensie, nu fac cursuri acum”, a mentionat o altã femeie venitã la bursã.
Bursa a fost dedicatã celor care sunt acum în cãutarea unui loc de muncã si la Petrosani au venit 6 angajatori, care cãutau sã angajeze: vânzãtori, bucãtari, sau chiar si muncitori necalificati pentru fabrica de biciclete. „Au fost 37 de locuri de muncã puse la dispozitia somerilor. Oferta este  pentru munci necalificate, iar cei calificati sunt pentru comert si servicii. Bursa de azi se adreseazã unui numãr de peste 1.100 de someri pe care îi are în evidentã agentia din Petrosani, dar, constatãm cã, în general, somerii sunt nemultumiti si deranjati, în momentul în care sunt invitati sã îsi caute un loc de muncã. Din punctul meu de vedere, interesul lor pentru a-si gãsi un loc de muncã este foarte mic”, a declarat Judith Babtan, sefa ALOFM Petrosani.
Nici cererea, nici oferta nu au fost tentante si, având în vedere cã numãrul celor selectati reprezintã nici mãcar 3 % din totalul celor care sunt în evidentele agentiei, bursa poate fi catalogatã drept una slabã. Spre sfârsitul lunii aprilie va fi o nouã bursã generalã, iar arunci sunt asteptati sã îsi aducã oferta si cei care vor porni lucrãrile în constructii.
Diana Mitrache

3 comentarii la „Bursa Mãrtisorului nu a adus primãvara…

 • 8 martie 2018 la 04:56
  Permalink

  de ce nu spuneti si ce salarii se ofera?

 • 8 martie 2018 la 08:00
  Permalink

  Bai, da doamna Babtan e chiar fara obraz sa nu spun altfel…..
  Chiar nu va e rusine doamna Babtan…
  Oamenii care au raspuns doamnei Mitrache ce spun… sincer nu au calificarile necesare pentru ce locuri de munca se ofera….. doamna Babtan ce spune in stilul caracteristic „din punctul meu de vedere, interesul lor pentru a-si gãsi un loc de muncã este foarte mic”. Iar dati vina pe oameni, ce usor doamna Babtan, ce usor, ati mai bifat o bursa a locurilor de munca cu „succesuri„.

 • 11 martie 2018 la 17:23
  Permalink

  Nu obisnuiesc sa vorbesc vulgar,drept urmare nu voi cataloga declaratiile doamnei Judith Babtan,insa imi doresc macar sa-i sugerez putina pertinenta la adresa amaratilor de locuitori din Valea Jiului.Atat de bine conduce institutia respectiva,incat suntem nevoiti sa pribegim pe alte meleaguri pentru a asigura cele de stricta necesitate copiilor.

Comentariile sunt închise.