Sindicatele nu lasã nici minerii, nici disponibilizatii fãrã sustinere

Aproape 900 de concedieri sunt în plan la minele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, iar veniturile de completare sunt acum sub semnul întrebãrii. Sindicatele spun cã au purtat discutii pentru aceste aspecte cu secretarul de stat Doru Visan si cer prelungirea perioadei de acordare a veniturilor de completare si anul viitor. „Am avut discutii cu privire la draftul care asigurã prelungirea Ordonantei 36, care asigurã veniturile de  completare pentru disponibilizati, si care îsi înceteazã aplicabilitatea în decembrie 2018. Noi încercãm sã facem acest lucru, stiut fiind cã unele dintre minele  din Valea Jiului vor face concedieri si este normal sã ne luãm mãsurile ca angajatii care pleacã sã beneficieze de protectie socialã maximã”, a declarat Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele .
Conditiile de muncã sunt ca acum 20 de ani în minele din Valea Jiului si nu s-a schimbat nimic pentru a elimina pericolele, însã, pe hârtie, sporul de conditii periculoase nu mai poate fi acordat de anul viitor. Asta spun sindicatele, care acum militeazã pentru pãstrarea sporurilor, ca sã nu fie minerii nevoiti sã plece din sistem. „Am avut discutii pentru prelungirea acordãrii sporului pentru locuri de muncã deosebite. Dupã cum stiti, la finele acestui an, catalogarea locurilor de muncã cu conditii deosebite nu mai este posibil. Vorbim asta la momentul de fatã si am discutat cu dl. Visan (n.r ministrul secretar de stat) sã ne sprijine la nivelul ministerului, pentru cã forul tutelar este ministerul si am avut discutii si la Confederatia Meridian”, a mai adãugat Câmpean. Toate aceste aspecte sunt discutate, spun sindicalistii, la Bucuresti, ori de câte ori sindicalistii ajung sã fie primiti. Situatia Complexului Energetic Hunedoara este una dificilã si se pune tot mai acut problema închiderii unor unitãti de productie.
Diana Mitrache

6 comentarii la „Sindicatele nu lasã nici minerii, nici disponibilizatii fãrã sustinere

 • 5 august 2018 la 20:06
  Permalink

  Gargara ieftina !

 • 5 august 2018 la 20:23
  Permalink

  nu e vorba de sustinere,,, cat de prosti ne credeti? ,, disponibilaziti… dupa care angajati???? dl Campeanu,,, ?un raspuns va rog… ca poate gresesc eu .. desi nu cred 😛

 • 5 august 2018 la 20:50
  Permalink

  Sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

 • 5 august 2018 la 20:51
  Permalink

  FACI ABUZ DE ILEGALE

 • 6 august 2018 la 17:03
  Permalink

  o sa muncim pe minimu pe economie

 • 7 august 2018 la 04:01
  Permalink

  Grasule, daca mai minci 80 de mici, o sa-ti puste inima

Comentariile sunt închise.