De ce nu merg termocentralele si cât e de grav?

Termocentrala de la Paroseni nu a functionat decât douã zile, din luna mai si pânã acum. Declaratia îi apartine directorului Eduard Schmidt de la aceastã componentã a Complexului Energetic Hunedoara, iar asta înseamnã cã nu câstigã nimeni. Nu vând energie, nu primesc bani si toate tranzactiile s-au fãcut prin termocentrala de la Mintia, una care nu mai prea poate functiona mult timp, în modul în care o face acum. „Faptul cã termocentralele nu functioneazã, vorbim si de Mintia si Paroseni, este grav, pentru CEH, pentru cã nu aduc venituri. Ele nu intrã în piatã, atunci cânt preturile pe PZU (piata zilei urmãtoare) sunt mici. Termocentrala Paroseni nu a functionat si pentru cã se aflã într-un punct avansat  de definitivare a instalatiei de desulfurare si trebuie fãcutã o probã de mai multe zile în care aceasta sã functioneze încontinuu, prin care sã se arate cã acea instalatie functioneazã optim. Asta e una dintre cauzele pentru care nu a functionat, dar a fost pornitã douã zile, când a substituit termocentrala Mintia, cu probleme grave”, a explicat Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
Instalatia de desulfurare de la Termocentrala Paroseni este aproape gata si urmeazã sã intre în probe, iar dupã ce va fi pornitã, directorul Termocentralei spune cã va creste costul energiei produsã aici.
Diana Mitrache

3 comentarii la „De ce nu merg termocentralele si cât e de grav?

 • 5 august 2018 la 19:50
  Permalink

  Termocentralele Mintia si Paroseni nu functioneaza pentru ca nu au carbune. Din Vale nu se scoate carbune decat pentru un cazan la Mintia.
  Costul de productie al MWh este mare si nu intra in piata din cauza costului de productie extrem de ridicat al carbunelui.

 • 6 august 2018 la 13:35
  Permalink

  M? da o n pula apoi când mereu toate 12

 • 7 august 2018 la 01:45
  Permalink

  ce se intampla daca se separa minele de termocentrale?

Comentariile sunt închise.