A existat pe perioada pandemiei o păsurie a celor ce nu și-au plătit ratele la bănci și, pe același principiu, senatorul Resmeriță spune că statul ar pute să țină cont că prețurile au crescut prea mult și oamenii nu mai pot plăti.

Fiind în Comisia de Energie din Senat, Cristian Resmeriță chiar a declarat că se va opune executării ori debranșării datornicilor, dar și creșterii nejustificată a prețurilor.
Prețul la gaze și energie se răsfrânge asupra populației, iar senatorul PSD spune că va face tot posibilul să nu fie oamenii atât de grav afectați. Și asta, mai ales că joia trecută, senatorii au primit o ordonanță ce ar anula-o pe cea de acum un an. Atunci a fost adoptat actul normativ prin care toți consumatorii casnici sau agenții economici care nu pot plăti utilitățile să fie păsuiți. Desigur, actul se baza pe faptul că pandemia a închis firme și a lăsat oamenii șomeri.
„Eu sunt în Comisia de energie și, chiar în aceste zile am făcut ceva, în sensul că Guvernul dorea o ordonanță prin care să o anuleze pe cea de dinainte cu debranșările. Eu vă spun că, împreună cu colegii din PSD, am reușit să o respingem. Au văzut că nu au niciun fel de majoritate. Eu sper ca în comisie să o
respingem”, susține Cristian Resmeriță, senator PSD din Hunedoara.
Mai mult, senatorul Resmeriță susține că va fi extrem de atent și nu va lăsa oamenii să se piardă în calcule, dar cu facturi mărite. „Am văzut că la propunerea PSD, inclusiv premierul Cîțu a discutat de o plafonare a prețurilor, dar și aici încearcă să îi ațâțe pe cei ce au venituri mici, împotriva celor cu venituri mai mari, în sensul că pentru cine și cum cum să subvenționeze de nu mai știm carre cum, că ne țin așa ocupați. Eu sunt membru în comisie și faptul că am fost acolo de prin 2018 a fost un lucru bun”, mai susține senatorul Resmeriță.
Social democrații, prin vocea hunedoreanului Cristian Resmeriță, spun că nu ar trebui să li se dea undă verde celor ce gestionează sistemul energetic, ca ei să poată opri alimentarea cu energie sau gaze a oamenilor. „Ca om, eu nu cred că trebuie să dăm dreptul unor jucători atât de mari pe piața de gaze și energie să ne poată tăia conducta, când doresc ei, pentru că suntem în
imposibilitatea de a plăti o factură”, a conchis Cristian Resmeriță.
Diana Mitrache