Senatorul Resmeriță, pledoarie pentru cărbuni și apa Jiului

P roblemele din energie l-au făcut pe senatorul Cristian Resmeriță să susțină ce a mai rămas în județul Hunedoara. S-a referit la Termocentrala Paroșeni, aruncând vina pe cei care au închis Mintia, dar și la amenajarea hidrotehnică din defileul Jiului, care nu se mai finalizează.

Termocentrala de la Paroșeni este prioritatea zero a Văii Jiului și a județului Hunedoara, iar despre amenajarea hidrotehnică ce se construiește în Defileul Jiului, senatorul PSD a spus că a stagnat atât de mult, încât nimeni nu ar trebui să o ia în calcul atunci când căutăm surse alternative de energie. „Vom vedea noi ce o să facem, că de vreo 15 ani se chinuie acolo și poate că o să mai dureze 15 ani. Poate plec eu și îmi termin mandatul și acolo tot nu e gata. Dar cred că trebuie să păstrăm ce avem în funcție, să scăpăm de oamenii incompetenți”, a spus Cristian Resmeriță, senator PSD. Și, că tot s-a discutat despre amenințarea cu închiderea a termocentralei Paroșeni, senatorul Resmeriță a fost dur la adresa celor ce gestionează acolo situația. „Dacă nu ne trezim odată, vă spun, ajungem foarte rău. Și, în momentul în care putem,  să dăm energie.  Puteam și cu Mintia, dar acum nu mai putem. Iar acum se pregătesc să închidă și Paroșeniul”, a mai spus Resmeriță.
Până acum au fost investite sume uriașe în două amenajări hidrotehnice de pe teritoriul județului Hunedoara și cea de pe Gorj. Cifrele arată că lucrările care au fost realizate sunt aproape gata și că acum se mai fac doar lucrări de echipare și montare a instalațiilor în centrale. Devizul total general este de peste 100 de milioane de euro. Complexul energetic, dacă va fi vreodată finalizat, va avea o capacitate anuală de 259 GWh.
Diana Mitrache