Schimb de experienţă inedit în Geoparc

Timp de trei zile, Voluntarii pentru Geoparc le vor dezvălui membrilor Asociaţiei Brickenburg din Cluj – Napoca poveştile Geoparcului. În schimb, vor descoperi tehnici de construcţie cu piese LEGO®
În aceste zile, Geoparcul Internaţional UNESCO Ţara Haţegului – Universitatea din Bucureşti şi Asociaţia Brickenburg din Cluj–Napoca desfăşoară activităţi comune având ca scop promovarea Geoparcului şi a dinozaurilor pitici descoperiţi aici prin construcţii din piese LEGO®.
Evenimentul din acest an, intitulat Brickenburg Dino Camp, urmăreşte să aducă în atenţia iubitorilor de LEGO® importanţa fosilelor de dinozauri în descoperirea şi înţelegerea diversităţii vieţii de pe Planeta Pământ, în timp geologic. În acest scop vor fi folosite seturi speciale de cărămizi LEGO® din care vor fi construite fosile şi schelete de dinozauri.
„Prin activitatea noastră dorim să promovăm atât fauna cu dinozauri din Ţara Haţegului cât şi munca oamenilor de ştiinţă,  a paleontologilor. Activitatea lor şi activitatea noastră au un punct comun, reconstituirea. Ne bucurăm că ne vor  fi alături voluntarii pentru Geoparc. Astfel, vom afla de la ei informaţii interesante despre Geoparc şi despre dinozaurii pitici, iar noi le vom arăta noi tehnici de construcţie cu cărămizile LEGO®” afirmă Sever Alicu, ambasador al Asociaţiei Brickenburg pe lângă The LEGO Company.
Evenimentul din acest an se desfăşoară fără public, respectând condiţiile de  siguranţă impuse de starea de alertă. Membrii Asociaţiei Brickenburg vor lucra împărţiţi în echipe, ajutaţi de la distanţă de echipe de voluntari pentru Geoparc.
Lucrările realizate vor rămâne în Geoparc, dar din motive de siguranţă sanitară, în perioada următoare vor putea fi văzute de public doar în fotografiile distribuite pe reţelele de socializare. Speranţa tuturor este ca anul viitor viaţa să reintre în cursul normal iar evenimentul să fie reeditat în prezenţa publicului pasionat de cele mai celebre cărămizi din lume. Asociaţia Brickenburg din Cluj-Napoca este o organizaţie independentă de  practicanţi de construcţii în sistem LEGO® la cel mai înalt nivel. Organizaţia este recunoscută pentru calitatea lucrărilor executate şi este reprezentată, la nivel de ambasador, la The LEGO Company. Expoziţiile  realizate de membrii Asociaţiei au diverse  tematici şi sunt găzduite de importante instituţii muzeale, atât la nivel naţional cât şi internaţional. Este pentru al treilea an consecutiv în care Asociaţia Brickenburg colaborează cu primul Geoparc Internaţional UNESCO din România în scopul promovării patrimoniului paleontologic prin joc. Evenimentul este organizat de Asociaţia Brickenburg şi Geoparcul Internaţional UNESCO Ţara Haţegului – Universitatea din Bucureşti.
Adina Popa