Mai multi pãrinti s-au trezit cã nu îsi mai pot duce copiii la antrenorul cu care învãtau sã înoate si au generat un conflict spontan în fata bazinului de la Petrosani. Oamenii s-au arãtat nemultumiti pentru cã antrenorului nu i s-a mai permis sã îi antreneze, iar administratorul bazinului sustine cã vina este doar a acestuia.

„Ni s-a comunicat cã nu mai avem acces la bazin, deoarece acel contract de închiriere al culoarului a expirat. Neavând altã solutie, am venit doar sã ne relaxãm si vãd cã nu suntem lãsati nici mãcar asa. Desi nu avem material didactic, sã dãm lectii, cã nu avem temeiul legal, pânã nu iese acel contract. Si asa, însã, ne-am lovit de rezistenta domnului administrator Popa Petre. A amenintat cã dacã intrãm, cheamã politia, desi ne-am luat bilet toti, fãrã a presta lectii de înot, doar sã ne relaxãm”, a spus Alin Kontos, antrenorul incriminat, care a sustinut cã în mapa sa sunt actele necesare si anume: cazierul fiscal, certificatul de identitate sportivã, actul aditional prin care s-a modificat statutul clubului prin hotãrârea (AGA si CA din 4 ianuarie 2017) de naturã polisportivã, astfel adãugând ramuri sportive noi si anume: natatie, aqua gym, hidrogimnasticã, handbal, dar si certificarea modificãrilor aduse statutului de cãtre avocatul care a înaintat actele.

5-1

Conflictul a fost oarecum dezamorsat si antrenorul si elevii lui au fost lãsati sã intre în apã, însã, doar pentru relaxare. Totul, pe motiv cã, administratia bazinului a considerat cã a îngãduit mult prea mult timp situatia în care antrenorul are doar acte cã e membru al unui club de fotbal, club ce nu are legãturã cu înotul. Iar asta treneazã din luna octombrie.

„Dânsul nu este profesor, ci doar instructor de înot, cu un curs de douã luni absolvit. Domnul instructor, când a venit la bazinul de înot, a venit cu un certificat de identitate sportivã si cu atestatul de douã luni de înot. A venit cu un certificat de identitate sportivã de la un club de fotbal Fair Play.  Am considerat cã trebuie sã îi dau cele trei luni de gratie, ca sã îsi punã actele în ordine, dar în 15 decembrie i-am zis ca în luna ianuarie sã mi le prezinte. În ianuarie, mi-a venit cu douã certificate sportive la fel, iar ramura sportivã nu o avea. El poate veni ca persoanã sportivã, dar nu are voie sã predea cursuri de înot, sub o sectie de fotbal, care nu are nimic cu înotul”, a precizat Petre Popa, administratorul Bazinului didactic, care nu a mai permis lectiile de înot în acest bazin.

Pãrintii copiilor sunt, însã, la mijloc si au aflat abia acum cã profesorul nu ar avea toate actele. Asta, în timp ce instructorul sustine cã nu îi lipseste nimic. Totusi, lectiile de înot nu îi vor mai fi permise, pânã când nu va primi de la Ministerul Învãtãmântului actele necesare, pentru cã situatia este, dupã cum sustin cei de la bazin, oarecum dubioasã, iar copiii sunt expusi unui risc pe care baza sportivã nu si-o poate asuma în continuare.

„Unde sunt legitimatiile acestor copii, unde sunt vizele medicale, dacã ei reprezintã un club? Nu putem sã ne pãcãlim. Copilul trebuie înregistrat la federatie si pãrintii au fost puti în eroare. Nici unul nu are legitimatie”, a mai adãugat administratorul bazinului din Petrosani. În tot acest timp, copiii au participat la concursuri de înot si au obtinut chiar premii, iar acum, din lipsa actelor doveditoare, nu vor mai fi acceptati sub îndrumarea instructorului de înot cu care s-au obisnuit. Asta, dacã instructorul nu îsi va perfecta actele si nu va veni cu o adeverintã cã este acreditat sã predea cursuri de înot.

Diana Mitrache