Registrul comerțului, rămâne on-line pentru Petroșani

D upă ce singurul angajat al Registrului Comerțului s-a pensionat, programul a fost redus la o singură zi, iar acum s-a trecut la activitate exclusiv on-line. Sute de oameni de afaceri din Valea Jiului trebuie să meargă la Deva, sau să se descurce virtual cu actele, pentru că, cel mai devreme, postul poate fi înființat la vară.

Deși a funcționat cu un trimis de la Deva, o zi pe săptămână, activitatea biroului Registrului Comerțului s-a oprit la Petroșani. Nu mai vine nimeni și nimeni nu a fost angajat, așa că prefectul le sugerează oamenilor de afaceri să se descurce cu actele on-line, până când va fi posibilă vreo nouă angajare.
„Deocamdată, postul nu este ocupat. Noi încercăm, la rectificarea bugetului, să obținem, pentru Valea Jiului, bugetarea acestui post, pentru că persoana care era a ieșit la pensie. Dar, în același timp, orientăm persoanele, care au nevoie de acest serviciu, să își depună actele on-line, ca să fie cât mai rapidă operațiunea. Rectificarea bugetară este după iulie și facem demersuri să rezolvăm problema după această dată”, a spus Călin Petru Marian, prefectul județului Hunedoara.
Situația trenează de la începutul acestui an, când mai toți oamenii de afaceri au avut măcar un drum la Registrul Comerțului. În Valea Jiului sunt mii de oameni de afaceri care de acum, trimit actele doar on-line, sau merg la Deva.
Diana Mitrache