Vaccin doza 4. Cine și unde se poate vaccina în județul nostru?

A început vaccinarea cu doza 4 și în județul Hunedoara. Sunt, însă, foarte puțini cei care ar putea să facă aceast vaccina, mai ales că foarte mulți oameni au renunțat la asta, din cauză că nici doza 3 nu au făcut-o.
Așa că reprezentanții DSP Hunedoara spun că medicii de familie sunt cei care vor vaccina doritorii. Începând din 16 mai 2022, în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de – a patra doză de vaccin Pfizer BioNTech. Pot solicita vaccinarea cu doza a 4-a persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARN mesager.
Dar, specialiștii se așteaptă ca numărul doritorilor să fie foarte mic, pentru că mulți au doar două doze, sau chiar nu s-au vaccinat deloc. „În principiu, vaccinarea la nivelul județului Hunedoara va fi la nivelul medicilor de familie și asta și recomandăm. Se mai pot face vaccinuri la spitalul Orăștie, la Lupeni și la Petroșani, dar, probabil, în perioada următoare vor fi închise, dar, deocamdată, se mai poate. Sunt foarte puțini, pentru că, oricum, sunt destul de multe persoane care nu au mai făcut nici doza a treia, drept urmare, nu se discută de doza 4”, a spus Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara. Vaccinarea cu doza a 4-a se poate efectua la minimum 4 luni după efectuarea celei de a 3-a doze.
Specialiștii recomandă efectuarea dozei a patra de vaccin în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani.

Diana Mitrache